avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune data fara hotararea consiliului local
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune data fara hotararea consiliului local

Buna seara!
Ce mai pot face daca am pierdut 435 mp eu si vecinii mei (stanga dreapta) inca 1500 deoarece a fost data o concesiune peste terenul nostru,initial tatalui cu Hot. a consiliului local,iar dupa ce am facut plangere penala la politie ptr. incalcarea proprietatii acelas teren a fost dat fiului fara Hot. cons. local,si cateva luni mai tarziu dupa ce am deschis actiune in instanta a si construit o casa.Am schimbat un avocat,pimaria nu a adus nici un act de proprietatedeoarece ei spun ca terenul le apartine cu toate ca am fost pusi in proprietate chiar de primarie in 2003.Mai mult de atat stiu sigur ca voi pierde si in orasul meu si la judet.Ce mai pot face?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:37, 3 Decembrie 2010
Buna seara !
Numai Consiliul locala poate dispune , prin adoptarea unei hotarari , de bunurile aflate in domeniul privat sau public , astfel ca inexistenta unei hotarari a consiliului local respectiv in sensul aprobarii concesiunii respective nu se poate dispune in mod legal de acel teren .
Lucrurile pe care le precizati sunt atat de contrare incat nu stiu ce as mai putea adauga la acest moment : precizati ca ati luat in concesiune un teren , pe care l-ati pierdut (cum ? s-a anulat hotararea consiliului local ? ) , apoi afirmati ca ati fost pusi in proprietate de primarie !!! A concesiona nu presupune un transfer al dreptului de proprietate ci numai al celui de folosinta , proprietar ramanad in cazul de fata consiliul local respectiv . Hotararea consiliului local putea fi revocata de consiliul local ( raportat la prevederile contractului de concesiune incheiat , cu respectarea legii ) , ulterior putandu-se dispune in orice mod , bineinteles tot prin adoptarea unei hotarari de Consiliu local in acest sens .....
Buna seara din nou!
Va multumesc pentru raspuns,dar prob. ca nu m-am exprimat bine.
Si pentru mine lucrurile sant foarte contrare ,dar revin..
Santem trei proprietari cu acte in regula(titlu proprietate,intabulare,etc..)pusi in posesie de catre primarie in 2002 de la un drum din camp pana la un drum care despartea intravilanul de extravilan,sau cel putin asa reiesea din actele noastre deoarece suprafetele ne ieseau pana la acel drum de la nord( cu toate ca la nord aveam vecin intravilanul in documente si nu drum trecut).Pana aici toate bune,pana au aparut doua concesiuni date unui domn sus-pus care ne-a luat capetele proprietatilor la toti cei trei proprietari.Concesiunea initiala a fost data cu Hot. cons. local acelui domn,dar dupa ce noi am facut plangere la politie concesiunea a fost schimbata pe numele fiului acelui domn fara Hotarare a consiliului local,ulterior s-a emis aut. de constructie chiar in timpul procesului intentat de catre mine,procesul s-a taraganat un an (intr-un an facut doar o expertiza )deoarece spera ca daca au terminat casa pot sa ne dea noua terenul unde vor"voi domniile lor"
In conditiile in care terenul respectiv este inscris in cartea funciara si intabulat pe numele dvs. , legal nu mai poate fi atribuit altor persoane ... In aceste conditii , chiar si emiterea unei hotarari de consiliu local in sensul concesionarii unei parti a terenului este ilegala si trebuie atacata in contencios administrativ .... De asemenea , in conditiile date , autorizatia de construire este data abuziv si trebuie desfiintata ...
Comisia locala nu poate sa modifice TP decat in conditiile in care dvs. doriti acest lucru sau daca se constata printr-o hotarare judecatoreasca ca a fost trecut din "eroare" in TP teren ce apartinea domeniului public al unitatii administrativ-teritoriale ; in aceste conditii expertiza este foarte importanta ca proba in cadrul procesului aflat pe rol .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula o concesiune? Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna ziua! Sant intr-o mare incurcatura creata de catre o Primarie si o persoana fizica si am nevoie mare de sfaturi competente. Concret: sant ... (vezi toată discuția)
Concesiune frauduloasa Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna seara! Am cumparat in 2003 un teren de 3500mp la marginea unui oras cu toate doc. in regula,am carte funciara din 2004,titlu proprietate, ... (vezi toată discuția)
Drum al nimanui ? gigelas gigelas Buna seara. 1-Detin o suprafata de teren intravilan,care este mentionat in TP ca ar fi incadrat pe trei laturi (V-N-E)de drumuri,iar pe a patra latura este un ... (vezi toată discuția)