avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art. 65 din Codul muncii (desfintarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art. 65 din Codul muncii (desfintarea postului)

Buna ziua. Viitorul angajator poate vedea ( ex. la Itm) ca incheierea contractului meu de munca este prin concediere, art 65 litera b? Situatia este astfel : contractul meu de munca inceteaza luna aceasta pe 30. Viitorul angajator poate vedea ca eu am fost concediata (in baza art 65 litera b)?
Astept un raspuns.

Va multumescv anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:00, 24 Aprilie 2010
Art.65 este format din alin.1 si alin.2. De unde lit.b)?
in notifiare nu se specifica nici un articol. Se exprima astfel :"Avand in vedere reorganizarea activitatii din cadrul firmei, datorate dificultatilor financiare pe care le intampinam, va informam ca incepand cu data x, postul dumneavostra se restructureaza". In discutia pe care am avut-o s-a specificat ca e vorba de articolul 65 dar nu stiu despre ce alin. e vorba. Imi puteti comunica despre ce e vorba in aceste alin., va rog?
Ma intereseaza dc viitorul angajator poate vedea in ce forma s-a incheiat ctr. de munca de la fosta companie.www.avocatnet.ro/content/for...
Concedierea in cazul desfiintarii unor posturi se face cu art.65 (1). Beneficiati de o perioada de somaj de 20 de zile lucratoare timp in care puteti absenta 4 ore/zi fara sa va fie diminuate drepturile salariale. Aveti dreptul la plata unui salariu compensator. Va puteti inscrie la somaj daca aveti in ultimele 24 de luni, 12 luni de cotizatie (la unul sau cumulate mai multi angajatori).
Ma intereseaza dc viitorul angajator poate vedea in ce forma s-a incheiat ctr. de munca de la fosta companie

Nu inteleg intrbarea. CIM se incheie in forma scrisa. Ce legatura are viitoul angajator cu "forma" CIM de la actualul angajator. Poate explicati mai amanuntit.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
Deoarece majoritatea angajatorilor sunt sceptici in ceea ce priveste recrutarea unor candidati care au fost restructurati, nu as vrea sa mentionez ca am fost restructurata.
As dori sa stiu in situatia in care eu ii comunic viitorului angajator ca mi-am dat demisia,acesta va putea afla amanunte referitoare la inchiderea fostului meu contract de munca, in momentul in care se va duce sa inregistreze contreactul la itm?
Vi se va specifica pe cartea de munca...dar, sincer, cred ca va faceti probleme mult prea mari...ati putea acoperii incertitudinea solicitand o recomandare de la firma de unde v-a restreucturat...si a , apoi e criza, toata lumea este restructurata..

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj in cazul in care nu imi dau demisia la cererea angajatorului? FlorianCatineanu FlorianCatineanu Buna ziua, de curand am fost anuntat verbal de catre firma la care lucrez ca sunt in preaviz de 15 zile, si sa imi aleg modalitatea de a parasi ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 Astazi am primit dispozitia de concediere in baza art.65 aliniatul1 .Dispozitia avand data de 18.08.2012.Cand am primit cartea de munca a fost specificat in ea ... (vezi toată discuția)
Somaj dorinette dorinette am fost in concediu de maternitate iar in septembrie 2010 am inceput munca .Am lucrat pana la inceputul lunii mai si din cauza faptului ca nu am cu cine lasa ... (vezi toată discuția)