avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

am fost in concediu de maternitate iar in septembrie 2010 am inceput munca .Am lucrat pana la inceputul lunii mai si din cauza faptului ca nu am cu cine lasa copilul am intrerupt munca .pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:52, 12 Mai 2011
Beneficiati de somaj numai daca:
- c.i.m. a incetat din motive neimputabile dvs
- aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
1. Depinde cum ati "intrerupt" munca.
2. Veti beneficia de indemnizatie de somaj daca v-a incetat CIM cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).
3. Uitati-va pe decizia de incetare a CIM si vedeti cu ce articol s-a produs aceasta.
azi am fost la munca si am intrebat despre somaj dar m-i s-a spus ca nu se poate din cauza faptului ca angajatorul nu mai poate face angajari timp de 6 luni . ce sa fac ?nu stiu cu ce art. mi-a incetet activitatea.
1. Nu e adevarat ce v-a spus angajatorul in legatura cu cele 6 luni. Codul muncii nu prevede asa ceva.
2. Daca nu stiti cu ce articol inceteaza CIM atunci de unde stiti ca acesta inceteaza? Trebuie sa primiti si dvs. un exemplar din decizia de incetare a CIM.
3. Sa nu semnati dvs. nici o cerere de incetare a CIM sau o demisie pentru ca nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Luati legatura cu ITM sa vada despre ce este vorba.
5. Reveniti pe acest topic cand aveti noutati ca sa va spunem cum sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj? ovidiu691sorin ovidiu691sorin Daca am fost condamnat cu suspendare 1 an si doua luni in 2008( pentru conducere in stare de ebrietate)..iar in urma unui regulament intern ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? socata socata sunt angajata pe perioada determinata pana in mai 2011.as beneficia de somaj daca persoana in locul careia sunt s-ar intoarce la munca? dar ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? ContSters170122 ContSters170122 buna ziua am rugamintea sa imi spuneti daca pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care contractul de munca intre mine si fosta firma unde am lucrat s-a ... (vezi toată discuția)