avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata de la o firma de recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata de la o firma de recuperatori

am facut un abonament de telefonie mobila in septembrie 2007 pe 2 ani . dupa o perioada imi tot venea factura "incarcata" am facut vreo 2 reclamatii telefonice dar degeaba, apoi am refuzat sa mai platesc factura dupa 6 luni de contract.intre timp mi-am schimbat domiciliul. dupa 3 luni de instintare de plate in valoare de 1400 de ron nu am mai primit nimic.acum dupa doi ani m-au sunat ce-i de la recuperari ca am de plata 6600 de ron. Eu am un contract de colaborare cu o firma care imi vireaza salariul intr-un cont bancar, nu am altceva pe numele meu, pot sa mi puna proprire pe acel cont ca sa si recupereze banii? pt ca eu as plati aceea suma initiala de 1400 de ron in cateva transe dar ei nu sunt de acord. va multumesc
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 13:17, 25 Aprilie 2010
In mod normal trebuie sa achitati intreaga suma. Pe viitor aveti grija atunci cand semnati un contract, este important sa stiti la ce va angajati si ce obligatii aveti. Oricum, in situatia dvs., firma de recuperare trebuie mai intai sa obtina un titu executoriu si apoi poate sa va puna poprire pe salariu. Titlul executoriu se poate obtine in instanta si este de durata. Poate mai trageti de timp si se prescrie.
va multumesc dar imi spuneti sa trag de timp..cum as putea trage de timp ?:">
dara18 a scris:

va multumesc dar imi spuneti sa trag de timp..cum as putea trage de timp ?:">



depinde de fiecare situatie in parte. ideea este sa nu faceti vreo plata, sa nu va luati nici un angajament scris ca veti plati/ recunoastere debit, etc... si sa va rugati sa nu va dea in judecata sa obtina titlul executoriu pana se implinesc cei 3ani de la ultima plata. dupa ce se implinesc cei 3 ani datoria este prescrisa si nu mai pot face nimic de natura a va obliga la vreo plata.

insa, trebuie avut in vedere faptul ca exista si nesansa de a nu avea noroc sa vi se prescrie datoria si in astfel sa platiti inca multe alte penalitati si cheltuieli de executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele de recuperari debite alexandra.dinica alexandra.dinica Am o datorie catre un furnizor de telefonie mobila, in valoare de 300 ron, dosarul cu datoria a fost vandut la firma de recuperari si acum s-au aplicat ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu si pe contul de salariu Radu-ioana Radu-ioana Buna ziua! Sotului meu i s-a pus o poprire de 1/3 pe salariu pt o suma datorata unei firme de recuperari. Apoi a fost informat ca i s-a pus poprire si pe ... (vezi toată discuția)
Telefonie mobila popnicolae popnicolae Am avut contract cu un operator de telefonie mobile. In 2009 nu am mai platit facturile in cuantum de 600 ron. Datoria a fost cedata catre altii. Acum imi vine ... (vezi toată discuția)