avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto

buna ziua.
in data de 03.12.2009 am fost oprit de politie si am fost depistat cu o alcoolemie de 0.44 mg/l in aerul expirat si 0.95 mgl in sange.Pe data de 23.04.2010 am primit solutionarea cazului si am primit doar o amenda administrativa.Vrea sa stiu daca pot deja sa imi ridic permisul de la politie sau trebuie sa platesc mai intai amenda si cheltuielile judiciare.Si permisul pot sa il iau doar cu dovada sau cum se procedeaza?

Multumesc .O zi buna
Cel mai recent răspuns: mariusmoisuc , utilizator 10:35, 27 Aprilie 2010
Ridicarea permisului nu este conditionata de plata amenzii si a cheltuielilor judiciare.Ati avut noroc ca nu v-a trimis in judecata.
Si sanctiune complementara de suspendarea permisului nu aveti?
S-ar putea sa aveti o surpriza cand veti merge la politie dupa carnet.
Si cum spunea colegul mai sus, mare noroc ati avut fara dosar penal.
Daca in 23.04.2010 a-ti primit raspunsul pentru solutionarea dosarului, doar o amenda administrativa, ce a stabilit procurorul la sanctiune complementara de suspendarea permisului?
Radu Alexandru a scris:

Daca in 23.04.2010 a-ti primit raspunsul pentru solutionarea dosarului, doar o amenda administrativa, ce a stabilit procurorul la sanctiune complementara de suspendarea permisului?

Cu tot respectul, dar procurorul nu se pronunta si pe latura contraventionala.
Decizia lui se refera strict la latura penala, la infractiune, si in cazul acesta a dat NUP si a trimis dosarul la politie. Aici se iau masurile de amendare si alte masuri complementare.
Trebuie sa mergeti la politia rutiera sa vedeti daca aceasta in urma producerii faptei,nu v-a aplicat sanctiunea contraventionala, a suspendarii permisului pe o perioada de 3 luni,conf.art.114 c.rut..

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului kokolyko kokolyko Buna seara, In data de 01.01.2011, la ora 5.00 am fost depistat de un echipaj al politiei rutiere, iar la testare a reiesit o valoare de 0.44 mg alcol pur ... (vezi toată discuția)
Puncte auto catalinamirela catalinamirela Buna ziua! In urma cu 17 zile mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. Am depus contestetie deoarece singura iesire din ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog bodys24 bodys24 Am primit de la procuror o comunicare prin care scrie neinceperea urmaririi penale si amenda administrativa 1000 lei si cheltuieli judiciare 30 ... (vezi toată discuția)