Buna ziua. Lucrez intr-un birou executor judecatoresc ca secretara si pt ca este nou deschis trebuie si cineva sa tina contabilitatea.M-as baga eu pentru ca un ban in plus nu strica dar nu stiu sigur ce am de facut si daca ma descurc.Seful zice ca trebuie tinut doar registrul de incasari si plati, iar la sfarsit de an de completat declaratia 200 ca si la PF. Sotul meu are o II si eu ii tin actele in regula dar nu are angajati, pe cand la biroul executor sunt eu angajata cu cim.Spuneti-mi va rog cam ce este de facut si daca este greu. multumesc.
Contabilitatea in partida simpla respecta aceleasi reguli din codul fiscal ca si contabilitatea financiara (pentru firme).
Cat despre salarizare, sunteti prima interesata sa se lucreze corect.
Aveti vointa! Puteti face niste cursuri de contabilitate, chiar o facultate. Daca sunteti capabila sa tineti contabilitatea pt II sau cabinete, cu siguranta puteti tine contabilitatea si pentru firme!
Faptul ca sunteti si angajata cu CIM obliga, in plus fata de cele discutate mai sus, la intocmirea lunara a statului de plata si depunerea declaratiilor salariale la ITM,CJAS,CJP si AJOFM.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contabilitate pfa
alina240
Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Registre pfa
adina30iulia
Buna seara.Am o nelamurire la care sper sa gasesc raspuns sigur ca circula o gramada de versiuni: sunt PFA de putin timp si inca nu stiu sigur ce ... (vezi toată discuția)