avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla din p. d. v. juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla din p. d. v. juridic

in urma unui proces care s-a incheiat in oct . 2008 , am pierdut un proces ( partial) in urma caruia am fost obligata sa platesc o suma unei creditoare eu fiind debitoarea , sa dat hotararea judecatoreasca admisa partial cam 10 % din valoarea ceruta initial , impotriva acestei hotarari a instantei partea adversa a introdus recurs , care a fost suspendat potrivit art 242 pct 2 din codul de procedura civila (15 12 2008 ) si perimat in data de 10.01.2010 ( instanta constata perimata cererea de recurs)
ce se poate intampla daca eu in continuare nu vreau sa platesc nici macar cei 10 % (hotararea data de prima instanta ) si nu ma refer la faptul ca as putea fi executata cu un executor inteleg lucru acesta ma intereseaza de fapt daca si hotararile judecatoresti (sumele de bani hotarate de acestea ) se prescriu in 3 ani
si daca da cand in cazul meu ? in momentul in care a fost data si comunicata hotararea + 3 ani sau din momentul in care a fost introdus recursul si care a fost perimat din cauza partii adverse , perimat + 3 ani?
Si pe langa acest fapt pentru faptul ca nu am executat o hotarare judecatoreasca pot pati ceva in penal?.
Sper ca m-am facut inteleasa
si va multumesc anticipat ptr raspunsurii :kissing:
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
ContSters140111, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:53, 24 Aprilie 2010
va multumesc foarte mult ptr raspunsurii si daca altceva nu pot sa va ofer ptr timpul acordat macar cate un pupic virtual :kissing:
procmarci a scris:

u.b.i.k. a scris:

2. Art. 254. - alin. 1 Cod pr. civ. "Perimarea are drept urmare că toate actele de procedură făcute în acea instanţă nu-şi produc efectele."

Corect maestre=D>
Si in acest sens mai este si art. 16 ultimul paragraf din decretul 167/1958:
Prescriptia nu este intrerupta, daca s-a pronuntat incetarea procesului,
daca cererea de chemare in judecata sau executare a fost respinsa, anulata
sau daca s-a perimat, ori daca cel care a facut-o a renuntat la ea.

:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a prescris sau nu? adrianaardelean adrianaardelean buna ziua va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc vis-a-vis de implinirea termenului de prescriptie povestea e foarte lunga am sa incerc sa o redau succint. e ... (vezi toată discuția)
Momentul de la care se incepe sa curga prescriptia dreptului de a cere executarea silita motabe motabe Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de o situatie. Am mai incercat sa-i gasesc dezlegare dar nu am reusit. Este vorba de o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)