avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preluare angajat ca urmare a cumpararii unui praxis de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preluare angajat ca urmare a cumpararii unui praxis de medicina de familie

Buna ziua,

Problema pe care o am este cea cu preluarea unui angajat pe care il avea un cabinet medical pe care l-am cumparat in data de 24.03.2010.
Deoarece nivelul incasarilor nu imi permite si fiindca am deja o asistenta angajata vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a nu incalca legea referitor la acest angajat.

Praxisul l-am cumparat in baza ordinului 1322 din 2006 emis de ministrul sanatatii.
In acest ordin este un articol care face referire la angajati dar nu stiu ce semnificatie are in totalitate, citez: Art.16 Pentru a nu produce perturbari in activitatea de asistenta medicala primara, persoana fizica sau juridica prevazuta la ART. 6 va prelua contractele in derulare care fac parte din patrimoniul de afectatiune profesionala, care au ca obiect angajatii, clientela, furnizorii de servicii si utilitati.

Cumpararea a avut loc in data de 24.03 cu specificatia ca activitatea incepe din data de 31.03.
Din pacate, medicul care a vandut a decedat in data de 29.03.

Actele au fost facute la notariat. Mentionez ca, cabinetele medicale individuale functioneaza ca persoane fizice autorizate si nu ca SRL.

Pentru alte detalii va stau la dispozitie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cataflorescu , utilizator 11:47, 24 Aprilie 2010
Este angajat cu CIM sau alta forma de contract?
Vreau sa mai fac cateva precizari:

Angajatul vizat a solicitat un salariu cu care imi aduce niste cheltuieli cu el de 2,5 ori mai mari decat cu cealalta asistenta.
Pana in prezent nu mi-a facut in nici un fel dovada drepturilor salariale pe care le avea. Trebuie sa-l preiau cu acelasi salariu in cazul in care voi fi obligat?
Acum angajata in cauza isi face actele pentru somaj ... ea nestiind de prevederile contractuale specificate mai sus si deoarece mi-a propus sa o preiau din somaj pentru a beneficia de salariul dat de stat si ai face un contract pe 3 ani.
Da, a fost angajata cu CIM, dar se pare ca vechiul angajator nu i-a platit drepturile si in prezent nu are cartea de munca pusa la punct.
Daca situatia financiara nu va permite sa tineti doi angajati si pretentiile salariatei nu pot fi acceptate, procedat la restructurarea postului pe motive economice si organizatorice si ii desfaceti contractul cu art.65(1) dupa perioada de preaviz de 2o de zile lucratoare, respecatand prevederile legale privind emiterea deciziei si plata drepturilor.
Dar daca acum isi face dosarul de somaj inseamna ca are deja contractul incetat. Nu prea este clar, este inca angajata sau are CIM incetat si-si face dosarul de somaj?
Incerc sa fiu mai clar.

Articolul 16 din primul mesaj ma obliga sa-i preiau contractul de munca aflat in derulare la vechiul cabinet?

Daca da, ma obliga sa o preiau cu vechiul salariu?

In prima faza am crezut ca trebuie sa-i fac un nou contract de munca si am negociat o suma mai mica decat cea avuta inainte dar care in momentul de fata pentru mine este totusi destul de mare tinand cont ca s-au renegociat contractele cu casa nationala de asigurari de sanatate. in concluzie mie mi-au scazut incasarile.

Ea pentru a nu pierde a zis ca pana isi lamureste problemele cu cartea de munca(care nu era la zi, vechiul angajator nu-i platise contributiile la pensii, finante... somaj pe cateva luni) va solicita somaj, pe motiv de incheiere a activitatii vechiului cabinet pe motiv ca titularul a decedat.

Mentionez ca ea nu stie de art.16 din ordinul 1322/2006 si si-a insusit faptul ca activitatea vechiului cabinet a incetat iar acum pentru a mai lucra i se va face un contract nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate cim, somaj sau continuitate? stelutza_tl stelutza_tl Buna seara, Mama mea este asistenta medicala cu 34 ani vechime in munca - 20 ani la locul actual! Din pacate, acum o saptamana, sefa ei a murit ... (vezi toată discuția)
Transfer praxis medicina de familie radinschipaul radinschipaul Am lucrat cu CIM ca asistenta la un CMI de medicina de familie.Medicul a decedat,dar fiind grav bolnav, cu o luna inainte de a muri,a vindut prin contract la ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular cabinet medicina de familie radinschipaul radinschipaul Daca medicul titular care detine un cabinet de medicina de familie a decedat,cel care a preluat cabinetul are voie sa faca ce vrea cu angajatii existenti,de ... (vezi toată discuția)