Mama mea este asistenta medicala cu 34 ani vechime in munca - 20 ani la locul actual! Din pacate, acum o saptamana, sefa ei a murit intr-un tragic accident de masina :(. Acum ne lovim de mai multe enigme. Ce se va intampla cu jobul mamei? CIM-ul ramane in picioare? Devine nul? Poate intra in CO si sa-si caute de munca intre timp, sau poate beneficia de somaj?
Conform art.16 din Ordinul nr.1322/2006, pentru a nu produce perturbări în activitatea de asistenţă medicală primară, persoana fizică sau juridică care a preluat activitatea , va prelua contractele în derulare care fac parte din patrimoniul de afectaţiune profesională, care au ca obiect angajaţii, clientela, furnizorii de servicii şi utilităţi.
Astfel, exista vreo persoana care a achizitionat praxisul ?
In momentul de fata, nu. Banuiesc ca, membrii familiei vor incepe procedura de obtinere a succesiunii defunctei. Insa, nelamurirea mea este cu precadere catre asistenta - n-am gasit in niciun ordin de ministru, lege, ordonanta etc. La acest moment cand fizic nu mai exista angajatorul in ce situatie contractuala se afla mama mea ( asistenta ) ?
Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;
....