avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare titular cabinet medicina de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare titular cabinet medicina de familie

Daca medicul titular care detine un cabinet de medicina de familie a decedat,cel care a preluat cabinetul are voie sa faca ce vrea cu angajatii existenti,de ex. sa-i concedieze daca nu-i place de ,,mecla''lor?
Cel mai recent răspuns: radinschipaul , utilizator 13:05, 29 Martie 2016
Cum a preluat cabinetul ? Detaliati mai mult problema.
Medic specialist in medicina de familie a cumparat cabinetul de la mostenitorii legali ai medicului decedat.
In acest caz, poate decide concedierea unor salariati.
Insa, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Nu cunosc in amanunt legislatia in domeniu,caci de aceea adresez intrebari pe acest forum,dar vin si intreb:Nu poate fi invocat Art.56(1),lit.a),precum si Ordinul1322/02 nov.2006 al Ministrului Sanatatii,care are un Art.16, dupa parerea mea foarte relevant in cazul de fata?Dar poate gresasc,va rog sa-mi spuneti!
Art.16 invocat de dvs nu face nicio referire la interdictia concedierii.

Art. 16 din Ordinul 1322/2006 : Pentru a nu produce perturbări în activitatea de asistenţă medicală primară, persoana fizică sau juridică prevăzută la art. 6 va prelua contractele în derulare care fac parte din patrimoniul de afectaţiune profesională, care au ca obiect angajaţii, clientela, furnizorii de servicii şi utilităţi.

Asadar, c.i.m. al salariatilor este preluat de noul angajator care poate decide apoi concedierea unora dintre salariati.

Alte discuții în legătură

Preluare Maria9 Maria9 Personalul de la o institutie publica desfiintata a fost preluat de catre o alta institutie tot publica. Ni s-a comunicat de noua institutie ca cei care nu ... (vezi toată discuția)
Transfer parti unitate buiavasi buiavasi buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatorul aspect: o institutie publica se va imparti in trei societati pe actiuni cu capital ... (vezi toată discuția)
Nepreluare cim. la schimbarea proprietarului unui cabinet medical radinschipaul radinschipaul Un medic de familie cumpara in calitate de persoana fizica,prin contract de vinzare-cumparare autentificat la notar,un cabinet de medicina de familie.Acesta ... (vezi toată discuția)