avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare titular cabinet medicina de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare titular cabinet medicina de familie

Daca medicul titular care detine un cabinet de medicina de familie a decedat,cel care a preluat cabinetul are voie sa faca ce vrea cu angajatii existenti,de ex. sa-i concedieze daca nu-i place de ,,mecla''lor?
Cel mai recent răspuns: radinschipaul , utilizator 13:05, 29 Martie 2016
Multumesc,dar as fi bucuros daca mi-ati putea detalia putin, intrucit situatia este in curs de desfasurare si creatoare de mari tensiuni pentru subiect si familie.Deci c.i.m. nu mai inceteaza de drept conform art.56(1),lit.a),decesul angajatorului, este preluat de noul angajator,care a doua zi poate sa-l concedieze pe angajat!.Totusi sunt nevoit sa detaliez putin:angajatii sunt doua asistente care au fost angajate de vechiul medic din somaj cu un contract pe 18 luni,acesta primind de la stat conform legii ,750lei/luna pt. fiecare De la angajare pina la decesul lui s-au scurs 10luni.Cine trebuie sa restituie banii pentru neducerea la indeplinire a termenului de 18 luni asumat in contract?
Noul angajator, nicidecum salariatii.

Art. 173 C.mun.
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
.....

Nici Codul Muncii si nici Legea 67/2006 nu interzic concedierea intr-o astfel de situatie.
Deci,sa-mi spuneti daca am concluzionat corect:cedentul obligatie 18 luni contract,daca nu,restituie banii.Cesionarul preia obligatia,nu o respecta,restituie banii.Dar totusi nu mi-ati raspuns,c.i.m. nu mai inceteaza cu art.56,lit.a),si apoi noul angajator incheie un nou contract?Acesta face direct preluarea,fara o formalitate intermediara?
Ati interpretat corect cu obligatia cesionarului.

Preluare c.i.m. se face fara vreo formalitate intermediara.
Am incheiat povestea.Un multumesc frumos,si respect pentru munca ce o faceti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare Maria9 Maria9 Personalul de la o institutie publica desfiintata a fost preluat de catre o alta institutie tot publica. Ni s-a comunicat de noua institutie ca cei care nu ... (vezi toată discuția)
Transfer parti unitate buiavasi buiavasi buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatorul aspect: o institutie publica se va imparti in trei societati pe actiuni cu capital ... (vezi toată discuția)
Nepreluare cim. la schimbarea proprietarului unui cabinet medical radinschipaul radinschipaul Un medic de familie cumpara in calitate de persoana fizica,prin contract de vinzare-cumparare autentificat la notar,un cabinet de medicina de familie.Acesta ... (vezi toată discuția)