avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer parti unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer parti unitate

buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatorul aspect: o institutie publica se va imparti in trei societati pe actiuni cu capital majoritar de stat.Cum se va face in acest caz preluarea personalului,?Mentionez faptul ca unul din directorii numiti pt a conduce una din aceste societati le-a spus reprezentantilor salariatilor ca s-a interesat la ITM si ca le va inceta salariatilor CIM ul la vechiul loc de munca cu demisie sau acordul partilor si ii va prelua la noul loc de munca, respectiv SA -ul, in acelasi timp, cu un alt CIM.Din cate stiu acest lucru nu este legal, salariatii fiind protejati de de legea 67 din 2006.Care este punctul dv de vedere? cum trebuie procedat in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 31 Octombrie 2017
Ce a spus acea persoana este , intr-adevar, in contradictie cu Legea 67/2006.

Legea 67/2006
Art. 5
(1) Drepturile și obligațiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă și din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
......

Art. 7
Transferul întreprinderii, al unității sau al unor părți ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaților de către cedent ori de către cesionar.

In acest sens, salariatii sunt preluati de catre noua societate fara a mai fi nevoie de operatiunea incetare vechi c.i.m. - incheiere c.i.m. nou.
Dar daca in cazul in care institutia publica in cauza se desfiinteaza, rezultand din acest lucru trei companii, cu obiecte de activitate diferite, cum se va face preluarea personalului in aceasta situatie? este un lucru diferit, banuiesc , pt ca dispare un angajator si apar alti trei, diferiti, dar nu stiu cum se va face dpv legal preluarea personalului.
Multumesc!
Depinde de actul de infiintare a celor 3 si de actul de desfiintare a celui vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare Maria9 Maria9 Personalul de la o institutie publica desfiintata a fost preluat de catre o alta institutie tot publica. Ni s-a comunicat de noua institutie ca cei care nu ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca ciprianSTOICA ciprianSTOICA lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)
Noile contracte de munca in cazul unei fuziuni prin absorbtie denaeira denaeira Va rog sa ma ajutati,cei de la ITM nu m-au lamurit deloc. Lucrez la firma A care preia prin fuziune prin absorbtie societatea B,prin urmare incepand cu ... (vezi toată discuția)