avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formare profesionala

Buna ziua! As dori o clarificare privind formarea profesionala finalizata cu documente de absolvire proprii, nerecunoscute la nivel national. Care sunt conditiile in care o societate comerciala poate sa-si formeze propriii angajati, pentru a putea sa-i foloseasca succesiv pentru mai multe locuri de munca (ex: strungar, presator, etc)? Mentionez ca nu este nevoie de recunoastere in afara societatii, ci numai intern. Care este temeiul legislativ si care sunt pasii de urmat? Este nevoie sa ai ca obiect de activitate si formarea profesionala sau e nevoie sa ai formatori autorizati? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 24 Aprilie 2010
Informatii:
[ link extern ]
Formarea profesională a salariaţilor se poate realiza prin următoarele forme:
a) participarea la cursuri organizate de către angajator sau de către furnizorii de servicii de formare profesională din ţară sau din străinătate;
b) stagii de adaptare profesională la cerinţele postului şi ale locului de muncă;
c) stagii de practică şi specializare în ţară şi în străinătate;
d) ucenicie organizată la locul de muncă;
e) formare individualizată;
f) alte forme de pregătire convenite între angajator şi salariat.

În cazul în care angajatorul nu este autorizat ca furnizor de formare profesională, participarea salariatului la cursurile organizate de angajator va avea drept consecinţă obţinerea unui certificat valabil de formare profesionala.
Pentru a se supune autorizării, furnizorii de formare profesională trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate:
a) să fie legal constituiţi;
b) să aibă prevăzut în statut sau, după caz, în actul de înfiinţare, activităţi de formare profesională;
c) să îşi îndeplinească obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate, potrivit legislaţiei în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala la locul de munca 01oana78 01oana78 buna ziua, Daca un director de compartiment organizeaza cu subalternii cursuri de instructire la locul de munca atat scris cat si practic, neavand un curs de ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru formare profesionala/sarcina Danica12 Danica12 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu fara plata pentru formare profesionala, care se va sfarsi in septembrie( concediul dureaza un an). Tocmai am ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru formare profesionala in cazul in care un salariat incadrat intr-o institutie bugetara urmeaza cursurile de doctorat poate beneficia de un concediu platit de pana la 10 zile ... (vezi toată discuția)