avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pentru formare profesionala/sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pentru formare profesionala/sarcina

Buna ziua,

In prezent ma aflu in concediu fara plata pentru formare profesionala, care se va sfarsi in septembrie( concediul dureaza un an). Tocmai am aflat ca sunt insarcinata si nu stiu daca am dreptul la concediul de doi ani de ingrijire a copilului.

Am gasit urmatoarea prevedere in OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Ordonanta de urgenta 111/2010

u) au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii;

Insa eu nu particip la niciun curs, ci la un stagiu de cercetare individuala.

Pana la urma, cum stau, din punct de vedere legal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Danica12 , utilizator 14:18, 19 Iunie 2012
Formarea profesională a salariaţilor se poate realiza prin următoarele forme:
a) participarea la cursuri organizate de către angajator sau de către furnizorii de servicii de formare profesională din ţară sau din străinătate;
b) stagii de adaptare profesională la cerinţele postului şi ale locului de muncă;
c) stagii de practică şi specializare în ţară şi în străinătate;

d) ucenicie organizată la locul de muncă;
e) formare individualizată;
f) alte forme de pregătire convenite între angajator şi salariat.
Formarea profesionala se distinge de ....graviditatea dv!
Veti beneficia de fiecare in mod separat!:kissing:
freeelis a scris:

Formarea profesională a salariaţilor se poate realiza prin următoarele forme:
a) participarea la cursuri organizate de către angajator sau de către furnizorii de servicii de formare profesională din ţară sau din străinătate;
b) stagii de adaptare profesională la cerinţele postului şi ale locului de muncă;
c) stagii de practică şi specializare în ţară şi în străinătate;

d) ucenicie organizată la locul de muncă;
e) formare individualizată;
f) alte forme de pregătire convenite între angajator şi salariat.

Eu m-as incadra, mai degraba, la e), formare individualizata.

Ma tem ca inca nu mi-e clar, o sa am 4 luni in momentul in care incep din nou serviciul, voi putea intra, apoi, in concediu de ingrijire a copilului pentru 2 ani? Daca da, cum se va calcula acesta, avand in vedere ca nu am realizat venituri in ultimele 6 luni? Pe baza salariului de baza sau cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru formare profesionala in cazul in care un salariat incadrat intr-o institutie bugetara urmeaza cursurile de doctorat poate beneficia de un concediu platit de pana la 10 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu platit pentru formare profesionala andianamo andianamo Buna ziua, conform Codului Muncii, art. 152 un angajat poate beneficia de concediu platit pentru formare profesionala. Intrebarea mea este daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala la locul de munca 01oana78 01oana78 buna ziua, Daca un director de compartiment organizeaza cu subalternii cursuri de instructire la locul de munca atat scris cat si practic, neavand un curs de ... (vezi toată discuția)