am fost angajata pana la data de 31 martie 2010 la o sc din petrosani , dar am fost fortata sa-mi dau demisia incepand cu 1.04 2010 .va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia in care nu mi-am primit salariul si nici nu are de gand sa mi-l de a pana la mijlocul lunii viitoare asta in conditiile in care in contractul meu de munca specifica ca plata salariuli se va face pana la data de 25 a lunii urmatoare . adica pana maine .dar doamna la care am lucrat spune ca nu are bani pana in mai .eu am avut si 8 zile de foaie de boala pe luna martie asta afecteaza cu ceva ? din cauza aceasta poate sa nu respecte data din contract? si ce pot face. va multumesc.
1. Faptul ca angajatorul nu are bani sa plateasca este, poate, adevarat dar asta nu este problema dvs. El trebuie sa-si achite datoriile.
2. Puteti face o sesizare la ITM pentru nerespectarea contractului individual de munca. ITM nu il poate obliga pe angajator sa va plateasca restantele dar poate constata datoria angajatorului catre dvs. si il poate si sanctiona.
3. Dvs. aveti posibilitatea sa il dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Demisie fortata
wubogdan
Buna ziua,
m-am angajat la o companie cu carte de munca contract inregistrat la ITM in data de 16.06.2009 , am avut niste probleme si nu am raspuns la telefon ... (vezi toată discuția)