As dori sa stiu daca este posibila transferarea dreptului de proprietate asupra imobilului unuia dintre parintii mei, modalitatea/modalitatile de transfer si documentele necesare, eventual taxe. Mentionez ca imobilul este achizitionat in rate, a fost in proprietatea statului, contractul este pe numele tatalui si sunt platite doar o parte din rate, restul urmand a se plati in timp (contractul este pe 25 de ani) - in loc de chiria ce se platea inainte de introducerea legii ce a permis achizitionarea.
Care dintre modalitatile de transfer a dreptului de proprietate este indicata in acest sens si ce presupune de fapt?
Multumesc si astept cu real interes raspuns din partea...profesionistilor
Deocamdata nici tatal dvs. nu e proprietar, daca spuneti ca plateste rate inca 25 de ani in sistemul chiriasilor.
Eventual sa cesioneze contractul, dar asta inseamna ca cesionarul ( noul chirias) sa plateasca ratele in continuare, plus ca acest contract nu se poate face decat cu acordul fostului ICRAL sau ce societate detine proprietatea....
Contractul este intr-adevar intre fostul ICRAL si tata, incheiat in 2008. Problema este ca tata are o varsta inainata - personal nu cred ca mai traieste inca 23 de ani pentru a achita. Se poate lasa mostenire daca nu este achitat complet in momentul decesului tatalui?
Dvs. aveti acces la acel contract? Ar fi bine sa ne reproduceti cateva clauze ca sa va putem spune cu exactitate...daca e mentionat expres ca la decesul chiriasului se pot prelua obligatiile de catre mostenitori, sau ceva de genul acesta...