avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer drept proprietate

As dori sa stiu daca este posibila transferarea dreptului de proprietate asupra imobilului unuia dintre parintii mei, modalitatea/modalitatile de transfer si documentele necesare, eventual taxe. Mentionez ca imobilul este achizitionat in rate, a fost in proprietatea statului, contractul este pe numele tatalui si sunt platite doar o parte din rate, restul urmand a se plati in timp (contractul este pe 25 de ani) - in loc de chiria ce se platea inainte de introducerea legii ce a permis achizitionarea.
Care dintre modalitatile de transfer a dreptului de proprietate este indicata in acest sens si ce presupune de fapt?
Multumesc si astept cu real interes raspuns din partea...profesionistilor
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:59, 25 Aprilie 2010
mai clar daca se poate.
catre cine se doreste transferul dreptului de proprietate?
Dreptul de proprietate se transfera la dorinta tatalui catre una dintre fiice.
Deocamdata nici tatal dvs. nu e proprietar, daca spuneti ca plateste rate inca 25 de ani in sistemul chiriasilor.
Eventual sa cesioneze contractul, dar asta inseamna ca cesionarul ( noul chirias) sa plateasca ratele in continuare, plus ca acest contract nu se poate face decat cu acordul fostului ICRAL sau ce societate detine proprietatea....

Spuneti-ne mai multe despre respectivul contract.
Contractul este intr-adevar intre fostul ICRAL si tata, incheiat in 2008. Problema este ca tata are o varsta inainata - personal nu cred ca mai traieste inca 23 de ani pentru a achita. Se poate lasa mostenire daca nu este achitat complet in momentul decesului tatalui?
Dvs. aveti acces la acel contract? Ar fi bine sa ne reproduceti cateva clauze ca sa va putem spune cu exactitate...daca e mentionat expres ca la decesul chiriasului se pot prelua obligatiile de catre mostenitori, sau ceva de genul acesta...

Alte discuții în legătură

Trasnferul dreptului de proprietate vevecris vevecris Problema se pune in felul urmator: Apartamenul in care locuim apartine socrei mele. Ea are 4 copii iar casa este cumparata in 2003 prin contract de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au copiii celei de a doua sotii a tatalui meu danita68 danita68 ce drepturi au copiii celei de a doua sotii, in conditiile in care apartam. este intabulat cu prima sotie, iar dupa decesul ei suntem trecuti pe certificatul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament byzu_68 byzu_68 va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: acum ceva timp am achizitionat un apartament prin credit imobiliar. insa, din cauza ca nu lucram in tara, ... (vezi toată discuția)