Am dobandit un teren printr-un contract de vanzare-cumparare cu intretinere de la o ruda. Terenul este intabulat si are carte funciara. Pe doua laturi ma invecinez cu terenul dobandit de mama mea cu sora sa(nu s-a facut iesirea din indiviziune) prin testament de la bunica lor. Terenul lor nu are acces la drum public. Sora mamei vrea neaparat drum prin proprietatea mea. Problema este ca cele doua surori au dobandit mai multe terenuri si niciunul nu are acces la drum public. Ma tot ameninta ca isi va face drum de acces cu forta prin proprietatea mea. Va rog sa-mi spuneti este posibil sa i se dea drum prin proprietatea mea ? Mama locuieste cu mine, deci nu are nicio pretentie.
daca terenul nu are acces la drumul public, puteti sa-i permiteti acces pe un drum privat, ( faceti un drum ) si percepeti taxe de trecere, de folosinta.Daca va actioneaza in justitie pentru a avea acces la terenul respectiv s-ar putea sa va castige...;)
Referitor drum
sarm07opr
Ma invecinez cu un teren infundat al altui proprietar. Ma ameninta tot timpul ca prin proprietatea mea va face drum de acces cu forta. Este posibil sa obtina ... (vezi toată discuția)
Unirea servitutilor?
artemys
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am un drept se servitute pe terenul surorii mele ( drum de 3.3 m). Vecinul de ... (vezi toată discuția)