Ma invecinez cu un teren infundat al altui proprietar. Ma ameninta tot timpul ca prin proprietatea mea va face drum de acces cu forta. Este posibil sa obtina drum fara vointa mea.?
Exista posibilitatea sa aiba iesire la drum public prin proprietatea altui vecin care are acest teren in arenda insa proprietarul terenului infundat vrea neaparat sa-si faca drum prin proprietatea mea.
Poate sa-si faca drum pe acolo pe unde va produce cele mai mici pagube, cu o prealabila despagubire. Instanta poate sa dispuna un drum de servitute pe fondul invecinat pentru a avea acces la drumul public.
Mentionez ca prin proprietatea mea ar fi o distanta mult mai mare de iesire la drum public - aprox. 40 m.l iar prin proprietatea vecinului care are in arenda acest teren ar fi vorba de max.10 m.l. Eu am investit foarte mult pentru a imprejmui terenul.
Servitutea locului infundat e una legala.De vreme ce nu e stabilita printr-o conventia (intelegere a proprietarilor fondurilor invecinate), instanta de judecata se raporteaza la aceasta analizand situatia celor doua terenuri, insa raportandu-se la un loc care sa pricinuiasca o paguba cat mai mica proprietarului fondului aservit (dumneavoastra ) si, totodata, stabilind o suma de buna cu titlu de despagubire.
Investitia o puteti recupera, prin intlegere cu vecinul, si tot prin intelegere puteti stabili ca gardul ce va desparti proprietatea dvs. de drumul de servitute sa fie facut cu din banii acestuia. Totul depinde cat de bun negociator sunteti....poate si castifgati ceva de pe urma acestei intlegeri. Deci va va plati terenul ce constituie drumul de servitute, gardul, investitia dvs. si gardul ce va desparti proprietatea dvs. de drumul de servitute. Sau puteti sa solicitati plata garduluidvs. iar gardul ce desparte drumul de servitute de terenul dvs. sa platiti fiecare cate 1/2 din valoarea lui, varianta cea mai echitabila. Dar totul depinde de cum negociati. In situatia in care nu ajungeti la o intelegere instanta va dispune in raport de cererile dvs. care trebuiesc si probate.
Drum de acces
razvyqw0w
Am vandut impreuna cu un vecin 700 m^2 unui patron. Doamna de la registrul agricol, de la primarie, i-a spus ca o sa ii faca drum de acces intre vile. Intre ... (vezi toată discuția)