avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru al doilea copil

Buna ziua.
Cautand prin toate forumurile legate de acest subiect nu am reusit sa aflu adevarul, si anume, care este indemnizatia pentru al doilea copil in cazul in care el naste inainte ca primul sa implineasca doi ani. In cazul primului copil mama a beneficiat de indemnizatie de 85% din veniturile realizate pe ultimele 12 luni.
Variante de raspuns:
1. in continuare suma pe care a luat pentru primul copil
2. 85% din suma luata pentru primul copil
3. 600 RON
Va rog sa raspundeti doar daca stiti raspunsul.
In afara de mine sunt si altii care cauta raspunsul la aceasta intrebare si poate reusim sa lamurim odata.
Multumesc tuturor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 25 Aprilie 2010
care este indemnizatia pentru al doilea copil in cazul in care el naste inainte ca primul sa implineasca doi ani.

Raspundem daca puneti intrebarea mai clar.
Cine naste, cine este EL, copilul?
Buna ziua.
Cautand prin toate forumurile legate de acest subiect nu am reusit sa aflu adevarul, si anume, care este indemnizatia pentru al doilea copil in cazul in care el se naste inainte ca primul sa implineasca doi ani. In cazul primului copil mama a beneficiat de indemnizatie de 85% din veniturile realizate pe ultimele 12 luni.
Variante de raspuns:
1. in continuare suma pe care a luat pentru primul copil
2. 85% din suma luata pentru primul copil
3. 600 RON
Va rog sa raspundeti doar daca stiti raspunsul.
In afara de mine sunt si altii care cauta raspunsul la aceasta intrebare si poate reusim sa lamurim odata.
Multumesc tuturor.

care este indemnizatia pentru al doilea copil in cazul in care EL(copilul2) se naste inainte ca primul sa implineasca doi ani.
Potrivit art.8 alin.2 din HG nr.1025/2006, in cazul in care persoana îndreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap, naste în aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se încredinteaza spre adoptie, i se încuviinteaza adoptia, i se dau în plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, dupa data de 1 ianuarie 2009, i se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani maryd maryd Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avand o fetita de 1 an si o luna. Sunt insarcinata in 2 luni, asa ca voi naste al ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere al doilea copil ardnaxela ardnaxela Buna ziua, Am o mare problema .Sunt insarcinata cu al doilea copil si voi naste la aprox. o luna dupa incheierea concediului de crestere a primului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere al doilea copil, nascut inainte ca primul sa implineasca 2 ani gabrielmos gabrielmos Buna seara, Am cautat in forum, si nu ne-am lamurit referitor la modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doile copil. Situatia ... (vezi toată discuția)