avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere al doilea copil

Buna ziua,
Am o mare problema .Sunt insarcinata cu al doilea copil si voi naste la aprox. o luna dupa incheierea concediului de crestere a primului copil.Sunt deci obligata sa ma intorc la servici pentru o luna dar avand in vedere sarcina avansata voi intra direct in concediu prenatal.Intrebarea mea este : ce venituri vor fi luate in calcul ?? veniturile pe 12 luni anterioare nasterii celui de-al doilea copil insemna 11 luni de concediu de crestere a primului copil si 1 luna concediu prenatal??adica 85% din aceste venituri( altfel spus 85 % din 85 %)??iar concediul prenatal se calculeaza in functie de stagiu de cotizare pe ultimele 6 luni ??

Multumesc anticipat si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 10:17, 24 Iunie 2009
În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţează spre adopţie, i se încuviinţează adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numită tutore, concediul pentru creşterea copilului, prevăzut se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
În cazul în care situaţia prevăzută mai sus se produce după data de 1 ianuarie 2009, se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil."
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
daniela: nu se aplica aici, intrucat userul va naste copilul nr. 2 dupa ce copilul nr. 1 va implini 2 ani.
1. Da, indemnizatia pentru CIC se va calcula ca 85% din media ultimelor 12 luni. Indemnizatia calculata astfel nu va putea fi sub suma de 600 lei.
2. Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.urmeaza sa nasc pe 24 februarie 2022.ma intereseaza ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Urmeaza sa nasc pe 24 Februarie 2022.Ma intereseaza cum se plateste concediul prenatal,postnatal si cel de crestere copil si de catre cine(angajator ... (vezi toată discuția)