avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

buna seara.
bunici meu au decedat in urma cu 10 ani, iar eu sunt infiata de acestia. vreau sa fac dezbaterea si mentionez ca legal mai am 4 surori, avem drepturi egale?
o sora dea mea a primit de la parintii ei (bunici mei) o parte din teren pe care ea sustine ca are acte de vanzare cumparare, mai face parte la averea ramasa si daca se pot ataca in vreun fel acele acte. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 06:33, 25 Aprilie 2010
Copiii bunicilor au drepturi egale.
In total bunicii dvs. aveau ( natural sau prin adoptie) 4 copii, printre care si dvs., atunci se imparte totul in mod egal.
Daca au facut contract de vanzare-cumparare unuia dintre copii, e greu de crezut ca se mai poate ataca, eventual daca puteti demonstra ca a fost o donatie deghizata, ca fiica respectiva nu ar fi avut posibilitatea materiala sa cumpere, si ca de fapt i-au donat...
Restul averii se imparte in mod egal, chiar si respectivei fiice.
Mergeti la un notar din circumscriptia domiciliului defunctilor.
nu sunt convins daca cereti si acel teren vandut ficei ca mai rezolvati la notar... maid egraba cred ca rezolvati problema in instanta.. si dvs nu ati precizat cati copii au avut bunicii dvs si fiecare copil cati copii au avut la randul lor si dintre copii bunicilor cati mai sunt in viata.. eventual pentru o mai buna lamurire trebuie sa precizati si ordinea deceselor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea klaus 11 klaus 11 Buna ziua,eu am fost infiat de bunicul meu din partea tatalui si actuala lui sotie de cand aveam 2luni,bunicul mai avand un fiu si o fiica + tatal meu (este ... (vezi toată discuția)
Infiat de catre bunici cataleata cataleata Buna ziua! Fratele tatalui meu a fost infiat de catre ambii bunici,schimband certificatul de nastere ,pana in varsta de 10 ani,punandu-l pe numele lor,trecand ... (vezi toată discuția)
Mostenire Carmen Curelea Carmen Curelea cum pot rezolva o problema ca o bunica sa imi faca acte de mostenire. mentionez ca sunt nepoata de fata, are 2 fete este vaduva de 35 de ani mama mea s-a ... (vezi toată discuția)