Buna ziua!
Fratele tatalui meu a fost infiat de catre ambii bunici,schimband certificatul de nastere ,pana in varsta de 10 ani,punandu-l pe numele lor,trecand ca si parinti in certificat numele lor,banuiesc ca are certificatul de nastere vechi.Bunicii au trecut toata averea pe fiica si ginerele lor ,bineinteles ca fiica a preluat numele in urma casatoriei de la sot.Tatal meu are numele lor,el nu a fost infiat.
Ambii bunici ai tatalui meu au murit.Intrebarea mea e:fratele tatalui meu mai are drepturi ca mostenitor,daca a fost infiat de bunici?Avand alt nume.Practic pe numele buncilor nu a ramas nimic,.
Astept un raspuns .Va multumesc!
Daca a fost adoptat cu efecte depline, ii mosteneste doar pe parintii adoptivi, cum acestia au vandut ( probabil) averea fiicei lor, adoptatul ar putea ataca actul de vanzare si sa dovedeasca daca poate ca a fost vb de o donatie deghizata si sa obtina rezerva succesorala. Poate face asta numai timp de 3 ani de la decesul parintilor sai adoptivi.
Mostenire
fulgisordenea
buna seara,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire
IONEL1964
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema:
Socrii mei (decedati) au avut impreuna doi copii , sotia mea si inca un baiat , care la varsta de ... (vezi toată discuția)