avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Infiat de catre bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Infiat de catre bunici

Buna ziua!
Fratele tatalui meu a fost infiat de catre ambii bunici,schimband certificatul de nastere ,pana in varsta de 10 ani,punandu-l pe numele lor,trecand ca si parinti in certificat numele lor,banuiesc ca are certificatul de nastere vechi.Bunicii au trecut toata averea pe fiica si ginerele lor ,bineinteles ca fiica a preluat numele in urma casatoriei de la sot.Tatal meu are numele lor,el nu a fost infiat.
Ambii bunici ai tatalui meu au murit.Intrebarea mea e:fratele tatalui meu mai are drepturi ca mostenitor,daca a fost infiat de bunici?Avand alt nume.Practic pe numele buncilor nu a ramas nimic,.
Astept un raspuns .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:44, 17 Februarie 2014
Daca a fost adoptat cu efecte depline, ii mosteneste doar pe parintii adoptivi, cum acestia au vandut ( probabil) averea fiicei lor, adoptatul ar putea ataca actul de vanzare si sa dovedeasca daca poate ca a fost vb de o donatie deghizata si sa obtina rezerva succesorala. Poate face asta numai timp de 3 ani de la decesul parintilor sai adoptivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la succesiune si frate infiat cu drepturi depline cataleata cataleata Buna ziua, Fratele tatalui meu a fost infiat la nastere in anul 1973 de catre bunicii de pe mama,ulterior schimband si certificatul de nastere trecand pe el ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea problema: Socrii mei (decedati) au avut impreuna doi copii , sotia mea si inca un baiat , care la varsta de ... (vezi toată discuția)