avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatori neseriosi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatori neseriosi

am lucrat la un restaurant cca 6 luni aprox cate 180 ore lunar si am semnat un contract de munca in alb,greseala mea desigur.Dupa ce mi-am dat demisia am constatat ca in cartea de munca mi-au trecut salariul doar de 370 ron si cate 4 ore zilnic ,adica part time.Intrebarea mea este daca pot sa-i dau in judecata si sa mint spunand ca nu mi-au platit nici un ban toata perioada lucrata?mentionez ca am avut sal 600 ron dar nu am semnat nici un stat de plata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 25 Aprilie 2010
Din pacate...este greseala dv.Pe viitor veti sti mersul legilor in Romania!!!
In astfel de situatii este destul de complicat sa demonstrati ca nu a-ti fost platit deloc, in cazul unui proces poate aduce 2 martori din firma care pot spune ca au fost de fata cand v-a dat salariile, singura lui problema ar fi daca ar veni in control ITM si poate ar lua o amenda daca nu un avertisment si cam atat.
ionut dg a scris:

am lucrat la un restaurant cca 6 luni aprox cate 180 ore lunar si am semnat un contract de munca in alb,greseala mea desigur.Dupa ce mi-am dat demisia am constatat ca in cartea de munca mi-au trecut salariul doar de 370 ron si cate 4 ore zilnic ,adica part time.Intrebarea mea este daca pot sa-i dau in judecata si sa mint spunand ca nu mi-au platit nici un ban toata perioada lucrata?mentionez ca am avut sal 600 ron dar nu am semnat nici un stat de plata.

Greseala se plateste ... niciodata nu trebuie sa se semneze un act juridic necompletat.
Puteti incerca sa-i dati in judecata pentru neplata salariului ... potrivit Legii, angajatorul va trebui sa dovedeasca ca v-a dat salariul prevazut in c.i.m....chiar daca nu ati semnat un stat de plata, se poate dovedi ca acesta v-a fos platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului Narumy Narumy Buna ziua, Tatal meu a lucrat la o firma cu contract pe perioada determinata, a lucrat aproximativ 7 luni,nu stiu din ce cauza firma nu a platit pe nici o ... (vezi toată discuția)
Concediere,demisie semnata in alb,salar+lichidare nu se stie daca o sa primesc... tro tro buna ziua/seara,lucrez de 2 ani,am contract de munca de aproximativ 2 ani si am fost concediata(am fost obligata sa semnez demisie in alb cand am semnat si ... (vezi toată discuția)
Netul 270 ron ByOn ByOn cite ore ar trebui sa am in contractul de munca (la sal minim pe economie)pt. ca netul sa fie 270 ron?tinind cont de faptul ca sint intretinator de ... (vezi toată discuția)