avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii netul 270 ron
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

netul 270 ron

cite ore ar trebui sa am in contractul de munca (la sal minim pe economie)pt. ca netul sa fie 270 ron?tinind cont de faptul ca sint intretinator de familie si am 2 copii.=D>
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:06, 26 August 2009
170 de ore si este reglementat de prevederile Codului muncii! Acest timp de lucru reglementat conditionat de numarul de copii pe care ii are angajatul, chiar fiind si intretinatorul familiei!
nu am inteles asta: "Acest timp de lucru reglementat conditionat de numarul de copii pe care ii are angajatul, chiar fiind si intretinatorul familiei! " concret cite ore pe zi? Si INTREB CIT TREBUIE PLATIT LA STAT PT 8 ORE LA SAL MINIM PE ECONOMIE (angajatorul+angajatul). scuze pt insistente si multumiri pt. raspunsuri
Pentru un salariu net de 270 lei cu trei persoane in intretinere (sotie si doi copii) si la salariul brut de 600 lei/luna ,trebuie sa lucrat 92 ore pe luna iar salariul brut va fi de 324 lei.Obligatiile de plata ale salariatului sunt de 54 lei iar ale firmei de 93 lei.Daca lucrati luina intreaga atunci netul este de 501 lei,obligatii salariat 99 lei si obligatii firma 172 lei.
ByOn a scris:

nu am inteles asta: "Acest timp de lucru reglementat conditionat de numarul de copii pe care ii are angajatul, chiar fiind si intretinatorul familiei! " concret cite ore pe zi? Si INTREB CIT TREBUIE PLATIT LA STAT PT 8 ORE LA SAL MINIM PE ECONOMIE (angajatorul+angajatul). scuze pt insistente si multumiri pt. raspunsuri
In contractul individual de munca pe care, presupun ca l-ati incheiat cu angajatorul si aveti un exemplar, ce are clauze are stipulate-sa lucrati 170 de ore la un salariu brut minim pe economie sau altfel de numar de ore, fie 85, 92 sau mai mult de 170 de ore pe luna la acelasi salariu minim brut de 600 de lei? Salariul net este de 461 lei pe luna nu 270 lei la salariul brut de 600 lei! In acelasi contract amintit exista si vreo clauza cu privire la faptul ca sunteti intretinator de familie avand 2 copii prin care vi se acorda unele facilitati la salariu( bonusuri, etc.)? Ma indoiesc ca ar exista o asemenea clauza!
Inseamna ca ati semnat un contract de doua ore pe zi la un salariu minim pe economie.
In cazul in care ati semnat un contract de 8 ore pe zi, la un salariu minim de 650 lei, cu doi copii in intrtetinere, netul este
528 lei, contributiile achitate de dvs. sunt de 122 lei(650lei - 528lei), iar contributiile platite de societate sunt in valoare de 185 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe 2 ore ByOn ByOn ma uit de un an pe forum dar abia azi am observat aceasta rubrica.cineva imi face contract de munca la salariul minim pe economie la functia mea(bucatar)pe 2 ... (vezi toată discuția)
Modalitate de angajare cu remuneratie in functie de gradul de incarcare d_olaru d_olaru Doresc sa aflu cum se poate angaja cu contract de m-ca (sau conventie civila) in care sa fie prevazut salariul lunar (de 1500 lei, de exemplu) dar plata ... (vezi toată discuția)
Salariul minim kostas_rx kostas_rx Angajatorul este obligat sa modifice salariul minim brut la 1900 lei? Daca da, de cand, trebuie semnat act aditional la contractul de munca? (vezi toată discuția)