avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi depline asupra copilului de 7 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi depline asupra copilului de 7 luni

buna dimmineata,
sunt casatorita din octombrie 2008 si in urma acestei casatorii a rezultat o fetita minuntata de numai 7 luni.....din pacate aceasta casatorie e evoluat in rau,incepand de la certuri minore dar dese si ajungand la un conflict amplu, ce includea injurii,amenintari,lovituri.satula de toata situatia,in martie anul acesta m am hotarat sa plec cu fata si am stat in chirie 3 saptamani,perioada in care el avea momente,ba se comporta frumos,atent,cu regrete,cu dorinta de schimbare,de impacare,ba era nervos,agresiv,ameninta.....intr un final am hotarat de comun acord sa ne mai dam o sansa....sa o luam de la zero,dar dupa 5 zile a fost o cearta urmata de bataie si am fost data afara doar cu hainele de pe mine si cateva hainute pt fetita....totusi si eu am vrut sa plec....dar speram ca va fi in situatii mai amiabile,mai ales pt fetita....nu m a lasat sa i iau nici medicamentele....normal ca dupa ce am plecat a venit dupa mine si pe strada dadea in mine si ma scupa,vorbea urat,ameninta.....mi a luat telefonul,banii,aproape tot....iar acum ma tot ameninta ca imi ia fata cu orice pret....eu vreau sa raman in chirie,de luni incep serviciul iar fata sa aiba babysitter sau laa o cresa...nu stiu exact...dar ddeocamdata nu am nici un act precum ca as avea venit sau locuinta....intrebarea mea este...ce pot sa fac?ce nu ar trebui sa fac?poate sa vina cu politia sa mi ia fata?(asta ma ameninta mereu)...bani de divort nu sunt pt moment...am sanse sa castig fata?el ce sanse are ca fata s stea la el?va rog sa mi raspundeti......nu mai stiu ce sa fac...va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:25, 25 Aprilie 2010
Din ce locuinta ati fost data afara (alungata) impreuna cu fetita?

Intentati proces de divort, solicitati sa se constate culpa exclusiva a tatalui, solicitati incredintarea copilului minor (la varsta copilului de 7 luni aveti sanse 100%), solicitati atribuirea locuintei sau a beneficiului, solicitati obligarea tatalui la pensie de crestere si intretinere in cuantum de 1/4 din veniturile lunare obtinute.

Mergeti totusi la un avocat. Cat credeti ca ar putea sa fie onorariul?
Exista si varianta ajutorului public judiciar.
totusi locuinta nu este a lui,este a unui frate de al lui.....
instanta iti incredinteaza copilul spre crestere daca faci dovada ca ai posibilitatea aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil dragan oana dragan oana buna ziua!sunt o femeie de 34 de ani,casatorita si cu o fetita de 5 ani, aflata intr-o situatie trista.cu sotul nu ma mai inteleg deloc pentru ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Daca sotul m a inselat,m a batut,m a jignit si m a umilit pot sa plec cu bebelusul din casa? daria elena daria elena buna ziua.....am si o problema si va rog sa ma ajutati......sunt maritata de un an jumate si am o fetita de 7 luni... relatia cu sotul s a inrautatit incet ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor raviana raviana am o fetita din aceasta relatie,sunt casatorita,si sotul meu ma ameninta ca imi ia copilul,ma terorizeaza psihic zilnic la cererea surorii lui care fiind in ... (vezi toată discuția)