Eu sunt mama unui baietel de 4 ani. Sunt in Romania cu minorul, iar tatal in Italia. Minorul s-a nascut in Italia, ambii parinti fiind cetateni romani. De competenta carui tribunal este procesul de incredintare minor? Tatal a deschid proces in Italia, iar eu aici in Romania.
Sunteti cetateni romani, iar dvs si copilul suntei aici in tara.. deci e bine ca ati deschis aici procesul, la judecatoria din cirsumscriptia in care locuiti.
Conform normelor de drept comun este competenta instanta de la locul domiciliului minorului. De principiu ar fi competente ambele, insa trebuiesc consultate legile in materie comunitara. Conteaza unde ati locuit cu minorul. Aveti rezidenta in Italia? De cata vreme sunteti in Romania? Eu sunt avocat roman in Italia. Daca doriti ma puteti contacta si in privat.
Buna ziua,
Problema competentei unei instante este marea mea problema.Sunt separata in Italia( din 27.10.2010) si Romania nu vrea sa inceapa procesul de divort spunand ca este de competenta Italiei.Mentionez, ca amandoi suntem cetateni romani.El, mai traieste si acum in Italia iar eu traiesc in Romania din 2009.
Gabriela29,
Este normal ca Italia este competenta sa transforme separarea in divort.Dar, marea mea problema este ca eu numai traiesc in Italia, platesc impozit l#-oa statul roman si tribunalul roman nu se poate implica in procesul de divort.