avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Competenta tribunal incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Competenta tribunal incredintare minor

Eu sunt mama unui baietel de 4 ani. Sunt in Romania cu minorul, iar tatal in Italia. Minorul s-a nascut in Italia, ambii parinti fiind cetateni romani. De competenta carui tribunal este procesul de incredintare minor? Tatal a deschid proces in Italia, iar eu aici in Romania.
Cel mai recent răspuns: Gabriela29 , utilizator 17:30, 5 Aprilie 2011
Sunteti cetateni romani, iar dvs si copilul suntei aici in tara.. deci e bine ca ati deschis aici procesul, la judecatoria din cirsumscriptia in care locuiti.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Conform normelor de drept comun este competenta instanta de la locul domiciliului minorului. De principiu ar fi competente ambele, insa trebuiesc consultate legile in materie comunitara. Conteaza unde ati locuit cu minorul. Aveti rezidenta in Italia? De cata vreme sunteti in Romania? Eu sunt avocat roman in Italia. Daca doriti ma puteti contacta si in privat.
Buna ziua,
Problema competentei unei instante este marea mea problema.Sunt separata in Italia( din 27.10.2010) si Romania nu vrea sa inceapa procesul de divort spunand ca este de competenta Italiei.Mentionez, ca amandoi suntem cetateni romani.El, mai traieste si acum in Italia iar eu traiesc in Romania din 2009.
Pt. Gabriela29

Instanţa statului membru care a pronunţat o hotărâre privind separarea de drept este competentă să transforme această hotărâre în divorţ
Gabriela29,
Este normal ca Italia este competenta sa transforme separarea in divort.Dar, marea mea problema este ca eu numai traiesc in Italia, platesc impozit l#-oa statul roman si tribunalul roman nu se poate implica in procesul de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea unui proces de divort din italia in romania giuliad giuliad Buna ziua, As dori sa stiu daca este posibila (si in ce conditii) mutarea unui proces de divort inceput in Italia in Romania. Este vorba de un cetatean ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu minor încheiată în italia, divorț românia? Teoprofmua Teoprofmua Bună ziua Parintii minorului 3 ani sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Fetita in ingrijire alexalex2016 alexalex2016 Buna ziua, am o fetita de 3 ani nascuta in Italia ,tatal italian,eu am inca domiciliul in Romania desi locuim impreuna ,in Italia ,de cand s-a nascut.Nu ... (vezi toată discuția)