avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sume compensatorii cu caracter tranzitoriu pt. f.p. ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sume compensatorii cu caracter tranzitoriu pt. f.p. promovati in grad

In luna dec.2009 angajatii unei institutii publice locale au beneficiat la salariul de baza de spor vechime, spor fidelitate si spor dispozitiv. Incepand cu 01 ian 2010, cu acordul Finantelor, sporul de dispozitiv si fidelitate se acorda ca sume compensatorii cu caracter tranzitoriu. Pana aici, OK. Insa cum se va acorda aceasta suma cu caracter tranzitoriu pentru functionarii publici care promoveaza in grad? Nemaiacordandu-se spor de dispozitiv si fidelitate, chiar daca promoveaza in grad, salariul de baza va fi mai mic decat cel avut in decembrie. Asadar:
1. suma compensatorie va fi doar diferenta pana la salariul avut in luna decembrie, ceea ce inseamna ca desi promovand in grad va avea acelasi salar ca si in luna decembrie? (ceea ce nu mi se pare normal);
2. I se va acorda suma compensatorie din luna decembrie (aferenta gradului avut inaintea promovarii)?
3. Sau se va calcula o suma compensatorie raportata la salariul aferent gradului in care promoveaza, facandu-se o echivalare cu luna decembrie 2009?

In speranta unei lamuriri, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:50, 25 Aprilie 2010
O varianta de lucru: se modifica fostul salariu de incadrare al fp, la nivelul prevazut pentru gradul pe care a promovat, conform fostei OG 9/2008 (stiu ca este abrogata, insa legea 330 prevede stabilirea salariuluila promovare, in 2010, se face prin raportare la un fp cu o incadrare similara; ori, un fp cu incadrare similara are salariul de baza la 31.12.2009, stabilit conform OG 9/2008). Apoi se recalculeaza salariul de baza conform legii 330 si OUG 1/2010, adica adaugandu-se cuantumul (nu procentul) sporului de vechime, sporului de fidelitate si celui de dispozitiv, aferente lunii decembrie. In mod normal, sporul de vechime ar trebui calculat prin aplicarea procentului la noul salariu de baza, insa OUG 1/2010 prevede aceasta posibilitate doar in cazul in care se modifica sporul de vechime, nu si in cazul promovarilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionari publici simona minoiu simona minoiu Cum acord salariul functionarilor publici care avanseaza in treapta si celor care promoveaza in grad profesional.Dar avansarea in treapta se mai poate face ... (vezi toată discuția)
Legea unica de salarizare carmen a carmen a Sunt functionar public asistent 3 cu 1, cu o vechime de 6 ani, conform noii legi de salarizare am un salar de incadrare (cu tot cu spor de vechime) de 705, in ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu functionar public 2010 legorodi legorodi Buna ziua La stabilirea salariului functionarului public dupa acordare treapta profesionala si sporul de vechime va fi recalculat sau se da cuantumul avut in ... (vezi toată discuția)