avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infectat cu herpes genital de la cineva care stia ca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infectat cu herpes genital de la cineva care stia ca are aceasta problema.

Buna ziua! Problema mea sta in felul urmator... Am avut o relatie de un an de zile cu o fata care sufera de o boala venerica numita herpes genital, boala de care ea a stiut si de care nu mi-a spus decat in momentul in care i-au aparut niste basicute in zona genitala. Asta se intampla la jumatatea relatiei moment pana in care noi tot am avut contact sexual. Eu am iertat-o si am mers mai departe ptr ca am inteles-o si am acceptat in ideea ca urma sa duc toata chestia asta in spate toata viata alaturi de ea. Am mai continuat relatia inca 6 luni dupa care totul s-a terminat si dupa care eu nu m-am ales decat cu o boala venerica. Sincer sa fiu nu stiu sigur daca sunt infectat dar din ceea ce am citit sansele sunt foarte mici sa fi scapat. Vreau sa merg sa-mi fac analize si daca se dovedeste ca sunt infectat vreau sa o dau in judecata ptr ca viata mea de acum incolo nu va mai fi una normala. Ea mi-a spus ca inainte sa fie cu mine a fost o data la medic ptr investigatii si a mai fost o data atunci cand mi-a spus mie despre aceasta boala. Eu nu am stiut de la inceput faptul ca are aceasta problema motiv ptr care vreau sa o dau in judecata. Vreau, va rog, sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce sanse am sa castig? Se poate demonstra ca ea a fost la medic inainte sa fie cu mine si ca a avut aceasta problema? Cine trebuie sau poate sa verifice aceste date?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:52, 26 Aprilie 2010
@cattie, Nu este chiar asa, daca o gripa o putem lua de oriunde, fara ca macar sa stim sursa, iar o gripa se trateaza bine merci, fara a ne afecta pe viitor, vorbind despre o boala venerica, a carei trensmitere vedeti si dvs., este chiar incriminata, lucrurile stau diferit. o asemenea boala aduce mai mari prejudicii , este si o boala mai ..rusinoasa, nu? iar persoana care stie, sau ar putea sti, banui, presupune ca a dobandit o astfel de boala, ar trebui sa faca demersuri pentru a se trata, a tine sub control boala , a se asigura ca s-a vindecat inainte de a a mai intretine relatii sexuale cu o persoana care ii acorda incredere. Mi se pare destul de putin probabil ca fata sa nu fi avut cunostinta despre afectiunea ei , sau cel puti n vreo banuiala, fiindca si aceasta , ca orice alta boala, se manifesta in tr-un anume fel, care ar fi trebuit sa ii dea de gandit, mai ales daca stia ca a avut de-a face cu persoane mai aventuriere. Deci eu nu cred ca este vorba deswpre razbunarea userului, ci el este indreptatit sa oreclame, mai ales ca ar putea sa apara si alte potentiale victime, ori daca el nu reclama...
nu vreau sa ma razbun dar sunt constient ca la randul meu s-ar putea sa fiu tras la raspundere ptr aceasta problema. putea sa fie sincera si sa spuna de la inceput si nu s-ar fi ajuns aici si nici eu nici altcineva de acum incolo nu ar mai avea de suferit. cat despre protectie as vrea sa-mi spuneti daca dupa 6 luni de convietuire cu prietenul/sotul dumneavostra, va mai protejati? ce ziceti de faptul ca voi duce in spate toata viata treaba asta doar din inconstienta uneia ca ea? ce sa mai zic ca tot timpul se vorbeste de incredere in femeie, poftim, am avut incredere. trebuie sa suport toate astea?
Am o pregatire medicala si din cate stiu se poate trata acest herpes genital cu succes Dar prietena dvs nu a actionat pe nimeni in judecata pentru ca a contractat aceasta boala?Acele"basicute apar rar ,doar cand scade imunitatea persoanei infectate care are virusul si NU stie ca este infectat.Mi-am permis sa raspund pentru ca stiu despre aceasta infectie datorita profesiei mele de biolog si asistent medical
bobo7908 a scris:

cine poate verifica daca a facut analize inainte ca ea sa fie cu mine?

Dumneavoastra ati afirmat ca stia ca e bolnava. Daca dvs. mergeti la medic si se confirma ca ati luat boala, veti fi intrebat de eventuale relatii cu alte persoane. Dv. in mod sigur, veti indica numele ei. Indiferent unde a facut analizele, partenera dvs., in cazul in care a fost depistata cu astfel de afectiune, apare in baza de date din cadrul unitatilor spitalicesti. Asa puteti sa aflati daca este intradevar bolnava si la ce data a fost depistata.
Numai daca aveti dovezi certe puteti sa actionati impotriva ei, atlfel nu.
Este indicat sa cereti sprijinul unui avocat.
Din cate am citit eu e o boala care nu are leac. Cautati pe internet si veti vedea ca va inselati.dvs aveti ceva cunostinte dar nu sunt suficiente. Se poate trata in sensul ca se poate reduce frecventa aparitiei acelor basicute dar aceasta boala ramane pe viata. Ea a stiut de existenta acestei boli si chiar mi-a spus ca stia dar a incercat sa faca tot posibilul ca eu sa nu aflu, numai ca, la un moment dat nu a mai avut ce face si mi-a spus, dar uneori e prea tarziu ca sa mai intrepti unele chestii, nu? Ea nu a dat pe nimeni in judecata ptr ca e foarte posibil sa nici nu stie de unde l-a luat si cand sau poate inconstienta gravitatii acestei boli.

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac?-imbolnavire cu buna stiinta a partenerului ContSters177963 ContSters177963 Mesaj:Buna ziua. Numele meu este Mihalcea Andy si am 39 de ani.In primul rand as vrea sa mentionez ca am o fetita de 7 ani ce in urma despartiri de fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Fosta logodnica ma infectat cu herpes genital pe urma ma parasit iuliandante iuliandante Fosta mea partenera ma infectat cu herpes genital si dupa o relatie de 3 ani ma parasit , pot sa o dau in judecata ? Stiu si cand si unde a contactat boala ... (vezi toată discuția)
Diagnostic medical proba in instanta SorinManta SorinManta Buna ziua, Va rog sa-mi transmiteti care sunt sansele reale de a convinge Instanta, intr-un proces de divort, sa solicite transmiterea unui diagnostic pus ... (vezi toată discuția)