:((buna ziua, am o intrebare referitor la pensia de intretinere, am doi copii rezultati in afara casatoriei; dupa despartirea de tatal copiiilor, acesta s-a casatorit si mai are un copil. Actualmente este stabilit in Belgia. Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot eu sa cer majorare de pensie alimentara, dat fiind ca nu stiu ce statut are el in acea tara si in momentul de fata, plateste lunar 100 de euro, ptr copiii mei. Multumesc
Avand in vedere ca fostul sot achita lunar 100 Euro pentru ambii copii si ca nu stiti ce venituri are in Belgia, o actiune pentru majorare pensie de intretinere cand acesta mai are inca un copil in intretinere ar conduce la respingerea actiunii pentru ca ar fi datorat la plata unei pensii de 1/2 pentru toti cei trei copii, adica 1/3 din venitul minim pe aconomie care inseamna 200 lei, adica 50 Euro.
Va recomand sa introduceti actiunea numai atunci cand aveti informatii suficiente pentru dovedirea pretentiilor, altfel veti putea fi obligata si la plata cheltuielilor de judecata (onorariul avocatului paratului). ;)
Pensie alimentara
gicuta68
buna ziua.Va rog sami spuneti si mie cum este legal la problema mea:Sunt despartit de mai multi ani si in tot acest timp am platit pensie alimentara la 2 ... (vezi toată discuția)