Am dat bani imprumut la o persoana in fata notarului.Am act notarial care are termen pana anul viitor ,dar am date si informatii ca vrea sa-si instraineze toate bunurile mobile si imobile.Cum as putea pune proprire pe bunurile sale.Mentionez faptul ca in actul notarial este trecut faptul ca "declar ca sunt de acord ca in cazul in care nu voi restitui suma imprumutata,imprumutatorul (eu) sa urmareasca si sa execute silit toate bunurile........" acesta poate fi cu titlu executoriu? Daca nu este care ar putea fi calea de atatc?Va multumesc anticipat.
Trebuie sa luati masuri asiguratorii prin intermediul instantei, dar trebuie sa faceti dovada ca debitorul isi micsoreaza patrimoniul cu rea credinta pentru a nu-si plati imprumutul.Altceva nu puteti face pentru ca are termen de plata anul viitor.
Actul notarial poate constitui titlu executoriu si puteti cere executarea silita a creantei, prin executorul judecatoresc, dar numai dupa implinirea termenului. Pana la implinirea termenului nu sunteti in drept sa cereti executarea silita, dar puteti cere in instanta, cu necesitatea prezentarii probelor, incuviintarea unui sechestru judiciar, in conditiile art. 599 C.pr.civ. al.(1), pct. 2.
Sechestrul judiciar, reglementat de Sectiunea a III-a din C.pr.civ. (art.598 si urm.), presupune o cerere a celui interesat adresata instantei competente dupa materie si teritorial pentru judecarea cererii principale/ de cele mai multe ori si fct. de valoarea obiectului cererii, judecatoria de la domiciliul paratului (fie cand exista un proces pe rol si chiar cand nu exista un proces/speta dvs.), pentru ca acea instanta sa incuviinteze, punerea sub sechestru a unuia sau mai multor bunuri, daca aceasta masura este necesara pentru conservarea dreptului sau a bunului. Conform celor indicate de mine mai inainte, speta dvs. permite motivarea cererii de sechestru pe conditiile prevazute de art. 599 al.(1), pct. 2. C.pr.civ.
Apelati la cineva pentru redactarea cererii si depuneti-o la instanta competenta.
Succes!
Recuperare obiect
vasile.pop
Am pus la dispozitia unei societati, in sistem leasing, mai multe autovehicule. Intre timp utilizatorul a intrat in insolventa, iar din informatiile primite ... (vezi toată discuția)