Va rog sa-mi permiteti o intrebare/nelamurire : solicit sechestru autoturism - m-am documentat si partea adversa (paratul) are drept la recur 5 zile . Aceasta perioada de recurs, nu o poate folosii la instrainare ?
Inteleg ca este vorba de sechestru asigurator(591 C.pr.civ.)
Incheierea prin care instanta decide cu privire la sechestru este executorie.
Masura sechestrului asigurator se aduce la indeplinire de catre executor.
Altfel spus, recursul nu suspenda punerea in executare a hotararii iar debitorul nu poate instraina bunul.
Dupa ce ati obtinut incheierea de infiintare a sechestrului, mergeti urgent la executor pentru a pune in executare hotararea si in acest fel debitorul nu va putea instraina bunul, chiar daca uzeaza de calea de atac a recursului..
Av.Eva Carbunaru
Corect, este vorba de 598 si 599 pct 2 . Ce n-am inteles si acum m-am lamurit, este ca patea adversa are drept de recurs dupa ce-i pun sechestru .
Multumesc frumos
Atunci este sechestru judiciar. Oricum, procedura este identica.
E dreptul partii sa faca recurs. Asa spune procedura.
Av.Eva Carbunaru
Scuzele de rigoare! Dupa ce am postat mesajul am realizat ca dvs. ati spus de la inceput ca e sechestru judiciar(titlu).#-o
Banuiesc ca va intereseaza solutia. Da, puteti solicita un certificat de grefa.
Nu ati detaliat speta pentru a ne da seama daca era vorba de sechestru judiciar sau trebuia sa solicitati infiintarea unui sechestru asigurator. Sunt notiuni distincte. Poate acesta a fost motivul respingerii cererii.
Av.Eva Carbunaru
Executare silita
Gacsadi
Am dat bani imprumut la o persoana in fata notarului.Am act notarial care are termen pana anul viitor ,dar am date si informatii ca vrea sa-si instraineze ... (vezi toată discuția)