avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata CO neefectuat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata CO neefectuat

Buna ziua!Hristos a inviat!
Pentru o persoana care a lucrat 2 luni in firma se platesc zilele de concediu de odihna neefectuate? Cum se procedeaza?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 15:13, 26 Aprilie 2010
Daca inceteaza contractul de munca, zilele de CO neefectuat la care ar fi avut dreptul pt 2 luni lucrate se platesc.
indemnizatia se calculeaza la fel ca si cand acele zile le-ar efectua in ultima luna de activitate. respectiv se face media veniturilor salariale din ultimele 2 luni.
Multumesc pentru raspuns!
Imi puteti da si articolul de lege din care reiese acest lucru,va rog.
Angajatorii mei nu inteleg prea usor..........
Codul Muncii :
Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Plata concediului la sfarsit de an madyfree1987 madyfree1987 Am si eu o intrebare . In momentul in care lucrezi cu carte de munca , norma intreaga , perioada nedeterminata si nu iti iei concediul de odihna cuvenit de 22 ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna Valush20 Valush20 As dorii sa aflu daca in situatia in care nu am avut nici o zi de concediu tim de 12 luni,pot solicita plata CO la urmataorea plata a salariului?Sunt angajat ... (vezi toată discuția)