avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna

As dorii sa aflu daca in situatia in care nu am avut nici o zi de concediu tim de 12 luni,pot solicita plata CO la urmataorea plata a salariului?Sunt angajat de pe data de 01/11/2009 cu un contract de promoter,ulterior semnanad un contract pe o perioada de 3 luni urmat de contractul pe perioada nedeterminata!In conditiile acestea pot spune ca sunt angajat de pe data 01/11/2009?Pentru a beneficia de cele 21 de zile din Co? Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 09:15, 25 Noiembrie 2010
Puteti beneficia de CO si dupa o luna in raport cu perioada lucrata.
Compensarea in bani a CO neefectuat este permisa numai in cazul in care inceteaza contractul de munca. Daca nu ati beneficiat de nicio zi de concediu anul asta, aveti dreptul sa solicitati acordarea zilelor de concediu.
Aveti dreptul la CO din momentul semnarii contractului de munca pe perioada determinata, raportat la perioada lucrata.

Codul muncii prevede:

Art. 141. - (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare concediu neefectuat ctingv ctingv In luna Iulie 2009, unui salariat X i s-a desfacut contractul de munca disciplinar. I s-a intocmit nota de lichidare, i s-au dat drepturile salariale pana in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Plata zile co neefectuate Adriana Visan Adriana Visan Buna ziua, suntem un grup de mai multi colegi care am terminat preavizul si urmeaza sa intram in somaj. Ni s-a comunicat ca nu ni se vor plati zilele de Co ... (vezi toată discuția)