avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua
Bunicii sotiei mele, au vandut casa prin mandatar nora lor, cu contract de intretinere,
De cateva saptamini sau mutat, pt ca au avut un scandal, cum ramine cu contractul de intretinere, poate fi dat in judecata pt neachitarea intretineri, si ce poate obtine?
Ei au venit cu o oferta sa le cumpere o casa sau sa le dea celor la care sau mutat 10000ron.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:48, 26 Aprilie 2010
Buna ziua,

cititi cu atentie contractul de intretinere; in continutul acestuia veti gasi obligatiile pe care si le-a asumat persoana care trebuie sa presteze intretinere.
Neindeplinirea oricarei obligatii asumata acolo, duce la rezilierea acestui contract ( evident in instanta) si la restituirea proprietatii asupra imobilului.

Avocat Boncu
fiti mai explicit: cine s-a mutat, de unde s-a mutat.
prin acest contract de intretinere intretinutii si-au rezervat si un dr de uzufruct viager asupra acestui imobil?
Acest contract poate fi lipsit de efecte juridice , prin sanctiunea rezolutiunii. Atentie , insa , la modul cum a fost stabilita aceasta obligatie de intretinere.
Daca , din clauzele contractuala, aceasta apare ca o obligatie indivizibila , iar prestatie de intretinere a fost indeplinita numai fata de o persoana, intregul apartament va fi restituit (obligatia fiind solidara).
Daca , insa , aceasta obligatia a fost prevazuta distinct fata de fiecare persoana , si indeplinita in parte , atunci intretinutul va avea dreptul numai la o cota parte din dreptul de proprietate, injumatatita.

Neindeplinirea in tot a prestatiei de intretinere duce la rezolutiunea in integralitate acestui contract.

daca creditorul contractului de intretinere a fost nevoit sa se mute din imobil datorita culpei debitorului si tot astfel, debitorul nu si-a respectat obligatiile contractuale privind acordarea interetinerii creditorului, creditorul poate investi instanta cu o actiune in rezolutiune a contractului de intretinere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. prescriptie? DanyD DanyD In anul 2009 am incheiat un contract de v-c cu o clauza de intretinere in favoarea vanzatorilor, incepand de la data autentificarii contractului , pe tot ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract intretinere si vanzare parti imobil iuliamariapopa3 iuliamariapopa3 Mama mea e casatorita cu un domn care are din casatoria anterioara un baiat care mai este in viata. S-a facut succesiunea si acesta are 33% din imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere janinasalvastru janinasalvastru daca bunicii mei mi-au facut un contract de intretinere si unul din ei va deceda, celalalt poate cere rezilierea contractului?si ce ar putea invoca ca eu nu am ... (vezi toată discuția)