avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada preaviz in cazul demisiei

Buna ziua,

in cazul demisiei angajatului (functie de executie, deci termen de preaviz maxim 15 zile calendaristice) se aplica regula ca acesta poate absenta in perioada preavizului 2-4 ore dintimpul de lucru? Sau aceasta regula este valabila doar in cazul concedierii, cand angajatul are nevoie de acele ore pentru a-si cauta un alt loc de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:51, 26 Aprilie 2010
Buna ziua,

nu se aplica aceasta regula.
De data asta preavizul este dat in favoarea angajatorului, care nju trebuie sa sufere din cauza deciziei unilaterale de a pleca, luata de angajat.

Avocat Boncu
Nu.
Aceasta regula se aplica numai in cazul in care angajatorul notifica salariatul printr-un preaviz ca urmeaza sa fie concediat ca urmare a restructurarii activitatii.
Demisia reprezinta un act unlateral de vointa al salariatului. Acesta isi informeaza angajatorul ca doreste incetarea raporturilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia ajutoooooooor deea_2008_deea deea_2008_deea luni 16 iunie mi-am dat demisia am semnat acele acte si ar trebuii k in data de 30 iunie s se termine preavizul problema ar fii ca eu trebuie sa fiu la ... (vezi toată discuția)
Preaviz 14 zile calendaristice sau lucratoare??? vanda85 vanda85 Am o intrebare,preavizul in cazul demisiei este de 14 zile lucratoare sau calendaristice?Mai doresc sa aflu dc in preaviz ,este legal si pot solicita sa stau ... (vezi toată discuția)
Cum pot fii concediata? mary22 mary22 Daca s-a schimbat conducerea firmei la la care lucrez,si eu nu sunt de acord cu noua fisa a postului, ce consecinte suport daca nu o semnez? (vezi toată discuția)