avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proba inscrisuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proba inscrisuri

Buna ziua! Am introdus o actiune in pretentii pe civil, dar actele doveditoare in original sunt in alt dosar in care s-a dat o hotarare definitiva, astfel incat am depus in instanta doar copii dupa aceste acte. Cum se poate face pentru a intra totusi in posesia actelor in original? Se poate sa mi le dea inapoi?Multumesc!
Puteti adresa o cerere presedintelui instantei de a va permite sa inlocuiti actele originale din dosar cu copii.Ar fi bine ca dupa accea copiile sa le legalizati
Eu as solicita de la instanta copiii certificate dupa originalele din dosarul unde sunt depuse ca mai apoi sa le pot depune in celelalt dosar.
Buna ziua,

Puteti formula o cerere de restituire a inscrisurilor aflate in original la dosarul cauzei, in temeiul art. 140 alin. 2 Cod Procedura Civila. Dar pentru acest lucru, trebuie depuse copii legalizate de pe inscrisurile care va vor fi restituite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate completa un dosar ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Am de depus niste acte la un dosar al unui prieten pe care il reprezint in instanta, el fiind plecat definitiv din Romania. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Procurare acte maria162 maria162 Bună ziua, am intrat de curând în posesia unei moșteniri alături de frații mei. Unul dintre ei deține actele originale ale proprietății moștenite. ... (vezi toată discuția)
Copie dosar si depunere acte suplimentare contravenientu contravenientu Buna ziua, Am un termen de judecata la sfarsitul acestei luni la o instanta din tara pentru o contraventie. As vrea sa intru in posesia unei copii de pe ... (vezi toată discuția)