avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj, incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj, incredintare minor

Buna ziua,
Sunt casatorita de 17 ani. Din casatorie a rezultat un copil care in prezent este in varsta de 14 ani si jumatate. Datorita unor probleme aparute de-a lungul anilor, intentionez sa divortez. Daca voi reusi sa ma inteleg cu el in privinta bunurilor comune (autoturism, mobila, etc.) este ok. Daca nu, problema se pune astfel:
1. autoturismul a fost achizitionat in 2007, in urma unui credit de nevoi personale pe 10 ani. Creditul a fost facut de mine fara ca el sa fie girant sau coplatitor. De asemenea, autoturismul este pe numele meu pentru ca sunt singurul sofer al familiei.
2. mai am o refinantare facuta anul trecut in care el este coplatitor.
2. sunt dispusa sa raman cu creditele daca el renunta la autoturism.
Intrebari:
1. copilul doreste sa raman cu mine. Cum se procedeaza in acest caz?
2. ce se intampla cu creditele daca el are pretentie la autoturism?
3. creditele facute in timpul casatoriei nu sunt luate la comun? (banii respectivi i-am folosit pentru familie)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 22:21, 5 Iulie 2010
luati-le pe rand. intai divortati si apoi daca dansul vrea partaj , sa-l ceara. dvs nu aveti interes, cat conduceti masina si va bucurati de bunuri ( e adevarat, si de plata creditelor)
daca il faceti intre voi, fiind vb de lucruri mobile, sa i le predati cu semnatura.
De la data primei postari s-au intamplat multe. In primul rand am discutat ca doi oameni adulti si ne-am inteles cu privire la custodia copilului, impartirea bunurilor si a creditelor.
Fiind vorba de faptul ca exista un copil, nu putem divorta de comun acord asa ca vom divorta din culpa comuna.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca este necesara motivarea cererii si ce implica asta?
2. Cam cat dureaza procesul tinand cont ca ne-am inteles in ceea ce priveste custodia copilului si impartirea bunurilor?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj datorii Crown Crown Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti. Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)
Divort, probleme de partaj minzucatalin minzucatalin Buna seara. Retin atentia celor care ma pot ajuta cu un sfat. Am probleme in casnicie si s-ar putea ajunge la divort; tinand cont ca am impreuna cu sotia un ... (vezi toată discuția)