avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua !

Care este legea in care se specifica cumul de venituri la nevazatori....???mi-a spus de la asociatia de nevazatori ca am dreptul sa primesc oricate venituri pe luna in baza unei legi recent emisa(privind persoanele gradul I nevazatori).....as vrea sa stiu daca e adevarat sau nu....mentionez ca sunt un tatic care primeste indemnizatie crestere copil pt ca am lucrat cu carte de munca - maseor- timp de 5 ani.As vrea sa stiu daca pot beneficia de pensie la limita de varsta fara sa-mi afecteze indemnizatia de crestere copil.De la casa de pensii mi-au spus ca indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta avand o vechime in campul mucii de 11 ani si 8 luni efectiv lucrati din care:- 6 ani in grupa II de munca,- 6 ani in pensie de invaliditate, -5 ani ca maseor. Va multumesc anticipat si astept un raspuns...
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
danbucur70, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 13:12, 26 Aprilie 2010
Nu exista grad zero cred ca s-a intocmit eronat certificatul, cea mai grava forma de invaliditate este I si se caracterizeaza prin pierderea totala a capacitatii de munca, a capacitatii de autoservire, autoconductie sau de orientare spatiala, invalidul necesitand ingrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane. Acest tip de invaliditate este si cel mai grav.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere contract munca pt pensie aurel.niculae aurel.niculae Buna ziua, In Noiembrie 2011 am depus actele la Casa de Pensii sector 3 pentru pensie de invaliditate gradul 1. Am primit prin posta o adresa de la CNPAS in ... (vezi toată discuția)
Care este diferenata intre pensia pe caz de invaliditae si cea le limita de varsta colta.marian colta.marian In august 2009 mama mea sa pensionat pe caz de invaliditate gradul 1 iar in octombrie poate sa sa pensioneze la limita de varsta. trebuie facut un alt dosar, ... (vezi toată discuția)
Grad de invaliditate gelu_andries gelu_andries As vrea sa aflu daca in urma unui accident vascular cerebral hemoragic soldat cu Hemipareza stanga ataxica pot fi incadrat la gradul I de invaliditate si ... (vezi toată discuția)