avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata partiala

Sotul meu este nascut in 16 iunie 1951 si a cotizat in perioada 01.11.1976 pana in 01.06.2006. Cand si in ce conditii se poate pensiona anticipat ?! Cu multumiri.
Soţul dumneavoastră putea beneficia de pensie anticipată parţială, în condiţiile legislaţiei actuale, începând cu data de 16.06.2011, în condiţiile în care realiza stagiul complet de cotizare , cerut de lege de 35 de ani.

Din datele furnizate de dumneavoastră, rezultă că până la data de 01.06.2006, realizase un stagiu de cotizare de 29 ani şi 7 luni, insuficient pentru deschiderea drepturilor de pensie anticipată parţială.

În situaţia în care în alcătuirea stagiului de cotizare intră şi perioade ce se încadrează în grupe superioare de muncă, datele se pot modifica!
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti noi topicuri in continuarea celor deja postate, folositi functia "raspunde". Multumesc!

Gabriela Pintea

APOSTOL HERMINA a mai scris:
Revin cu detalii pentru sotul meu, nascut pe 16 iunie 1951, care a cotizat in perioada 01 noiembrie 1976 - 01 iunie 2006. In aceasta perioada are 6 ani 10 luni grupa I si 6 ani 10 luni si 26 zile grupa a II-a, iar restul grupa a III-a. Cand poate sa beneficieze de pensie anticipata partiala?! Cu multumiri.
Va multumesc pentru sugestie si imi cer scuze. Pot primi un nou raspuns dupa ce am revenit cu completari sau mai trebuie sa mai fac ceva?! Cu multumiri.
Nici perioadele lucrate in grupe de munca, mai exact stagiul aferent acestora, nu-l ajuta pe sotul dvs. sa beneficieze de pensie anticipata partiala atunci cand va implini 60 de ani.

Pentru a realiza stagiul complet de cotizare de 35 de ani trebuie fie sa mai lucreze aproximativ un an, fie sa incheie un contract de asigurare sociala cu casa teritoriala de pensii pentru aceeasi perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie anticipat nicola_ nicola_ Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cand ar putea iesi la pensie anticipat, un barbat nascut pe 15 februarie 1951, angajat in 12.05.1972- stagiu de cotizare a ... (vezi toată discuția)
Pensionare sau nu! Nafets Nafets Care este varsta la care se poate pensiona pt limita de varsta un barbat de 58 de anui, nsacut in 1951, lucreaza din 1974, iar in perioada 1974-1991 (17 ani) a ... (vezi toată discuția)