avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime munca somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime munca somaj

perioada in care am fost somera se considera vechime in munca la pensie sau si la salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 5 Martie 2007
Perioada in care ati fost somera se considera stagiu de cotizare, potrivit Legii nr.19/2000 - art.38 . Ea se ia in calcul la pensionare nu la salariu. Astfel, in sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul a beneficiat de drepturi de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada in care am satisfacut stagiul militar se ia in calcul la pensie? mturcu mturcu Buna ziua Stiu ca durata stagiului militar obligatoriu ( doi ani , in cazul meu ) este cnsiderata vechime in campul muncii, daca prima angajare s-a ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj liana istrate liana istrate perioada de somaj se ia in calcul la schimbarea procentului de spor de vechime in munca? (vezi toată discuția)
Concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada octombrie 2002 - septembrie 2003 constituie vechime în muncă conform ultimelor reglementari bejenarv bejenarv Va rog sa-mi raspunde-ti daca, concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada octombrie 2002 - septembrie 2003 constituie vechime în muncă si se ... (vezi toată discuția)