avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Am o problema foarte grava la care, daca puteti, v-as ruga sa-mi raspundeti.
Am o fetita de 20 de ani, studenta anul doi la Medicina. M-am despartit de tatal ei cand ea avea 6 ani si tot de atunci nu l-am mai dat in judecata pentru pensie, instanta stabilindu-i la vremea respectiva 50 lei. A dat cat a vrut si cand a vrut. I-am mai dat cate un telefon si l-am rugat sa-i mai dea si el ceva si tot asa. Acum fetita are mai multe nevoi la care eu nu mai pot face fata (gazda, intretinere si multe, multe altele) iar el nu mai vrea sa contribuie deloc (spune ca e somer si nu are), problema e ca stiu doar numarul de telefon mobil si faptul ca locuieste in Bucuresti la o individa (nu are locuinta). Cum as putea sa-i aflu adresa si venitul real, sa-l pot da in judecata? Actiunea trebuie depusa in Bucuresti (noi locuim la Buzau) ? Va multumesc pentru intelegere si pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:18, 26 Aprilie 2010
procesul in deschideti la domiciliul dvs. si instanta il va cita la ultimul sau domiciliu.Ar fi de mare folos sa contactati un avocat si sa-l rugati sa faca si munca de investigatie, de "detectiv", pentru a afla unde locuieste tatal fetei si unde lucreaza.Oricum, v-a fi destul de dificil dar cu ajutorul prietenilor sau dujmanilor lui, cred ca veti obtine informatia.
va dorim succes
In cazul incare nu aflati locul de munca al fostului sot si faptul daca acesta lucreaza cu forme legale, introduceti o actiune de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie pentru ca, chiar si in acest caz fiica dvs. va beneficia de o pensie de 150 lei.Deoarece fiica dvs. este majora , ea va fi reclamanta si va trebuie sa faca dovada continuarii studiilor cu o adeverinta eliberata de facultatea ale caror cursuri le frecventeaza.Instanta competenta este judecatoria din raza teritoriala in care aveti dvs. si fiica domiciliul, pentru ca banuiesc ca amandoua aveti acelasi domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita mea!- stabilire in strainatate minor; pensie miha1611 miha1611 BUNA ZIUA! EU LOCUIESC IN SPANIA DE 6 ANI SI ANUL ACESTA AM AVUT POSIBILITATI DE O ADUCE IN SPANIA PE FETITA MEA DE 10 ANI IMPREUNA CU MAMA MEA CARE A AVUT ... (vezi toată discuția)
Cine este obligat să plătească pensie alimentara? Gabriela13071979 Gabriela13071979 Bună ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat și ce pași trebuie să urmez în următoarea situație. Am divorțat în 2016 de fostul soț iar în urma ... (vezi toată discuția)
Ereditate, conflict de interese marafx2007 marafx2007 Buna ziua Sunt mama unei minore inca de 17 ani incredintata mie dupa divort. Dupa moartea bunicilor paterni, fetei mele i-au fost lasate in mostenire 2 ... (vezi toată discuția)