Buna ziua ,
In cazul in care angajatul cu contract de colaborare lucreaza intr-o institutie timp de 6 luni dupa care doreste incetarea activitatii cu acordul partilor , exista posibilitatea sau care este legalitatea in plata zilelor de concediu neefectuate pe anul in curs?
primste banii pe zilele de concediu in momentul lichidarii ? angajatorul are dreptul legal sa nu il remunereze ?
multumesc
Dreptul la concediul de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariatilor. Acest drept nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntări saulimitări.
Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
Durata efectivă a concediului de odihnă se stabileşte prin contractul colectiv de muncă, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proportional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
Prin exceptie, efectuarea concediului de odihnă în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă. Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariatilor care, într-un an calendaristic, nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Concediu odihna
divele
O salariata care-si reia activitatea in ianuarie 2012, dupa efectuarea concediului ptr. cresterea a 2 copii, din perioada august 2007-ianuarie 2012, are ... (vezi toată discuția)