avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia platita din FNUASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia platita din FNUASS

Buna seara! Referitor la indemnizatii pt.Concediu medical suportat din FNUASS am urmatoarea intrebare: - se contributii retin din indemnizatie???
(sau nu retine nimic???) Anemary.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 10:10, 3 Mai 2010
Buna seara,

angajatorul nu plateste nimic, decat angajatului, suma cuvenita de pe concediul medical, suma pe care o va recupera apoi de la Casa de sanatate.
Angajatorul plateste CAS si contributia FAAMBP la nivelul salariului minim pe economie.
Deci la un brut de 1000RON (salariul de pe CIM), in perioada pre-postnatalului care este totalitatea taxelor/contributiilor platite pentru angajata (atat aferente angajatului cat si angajatorului)?
Multumesc
Buna ziua,

se ia media ultimelor 6 luni: total venit brut impartit la numarul de zile lucrate ( nu se iau in calcul zilele invoite, nemotivate). Acea medie se inmulteste cu numarul de zile de concediu medical ( sa zicem 21), se aplica cei 85 % si se scade doar CAS , 10.5% din salariul minim brut, adica, 63 ron.
Pe langa acesti 63 Ron ce alte taxe plateste angajatorul?

Alte discuții în legătură

Concediu medical anairam_unid anairam_unid La concediu medical pt sarcina si lehuzie toate cele 42 de zile sunt suportate de fnuass sau se suporta 5 de catre angajator? (vezi toată discuția)
Contributii concediu sarcina si lauzie Vioreld Vioreld buna ziua. Imi puteti spune ce contributii platesc angajatorul si angajatul in zazul unui concediu medical cod 08? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contributii medical cod 09 crisadi crisadi Buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta, ce contributii se retin pentru indemnizatia de concediu medical pentru ingrijire copil?? Stiu ca aceasta se plateste ... (vezi toată discuția)