avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am vb cu un avocat.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am vb cu un avocat.

azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra copilului.si chiar daca vreau sa plec cu el tot de taica-su depinde.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 17:34, 28 Aprilie 2010
Acordurile acelea cerute de ambasade nu au legatura cu legislatia romana, ci de legislatia tarii de destinatie si, de regula, se solicita daca mama doreste stabilirea definitiva, cu caracter permanent, in respectiva tara.
poate avocatul se referea ca o cerere de incredintare minor nu se rezolva de azi pe maine, iar daca aveti nevoie sa plecati cu minorul nu puteti s-o faceti prea curand. pana la incredintare poate va face o procura sa puteti iesi, macar atat sa faca si el
tocmai asta nu poate face tatal copilui o procura sa pot iesi cu el ca ,eu cred ca isi imagineaza ca vreau sa ma bag in relatia lui actuala sau e convins ca daca eu ajung acolo legile spaniole sau mult mai drastice sin in favoare copilului si a mamei si cred ca ii e un pic teama.nu stiu ce e in mintea lui pentru ca nu mai pot lșua legatura cu el de 3 luni.si cu vizitarea lui sa ii vada copilul nu sunt de rea credinta cu e nu as fi de acord akum cel putin cand e inca mic cu faptul sa il ia la e in vacante.pentru ca eu nu am certitudinea ca mi l-ar mai aduce inapoi.eu as pleca in spania sa-i pot oferi copilului meu un trai mai bun si el daca ar fi fost un pic inteligent ar fi profitat de asta si mi-ar fi dat imputernicirea stiind ca suntem cam in aceeasi zona si isi poate vedea copilul mult mai des.nu am vrut sa se ajunga la asta dar nu am incotro.sper sa pot rezolva ceva bun in favoare copilului meu.sunt constienta ca e un proces de durata,dar asta e mai bine akum decat mai tarziu.
asteptati sa vi se incredinteze minorul sa puteti pleca cu el apoi, iar daca tatal nu cere in instanta program de vizita, nu aveti obligatia sa lasati copilul la el, cat nu are o hotarare judecatoareasca in acest sens
asa este ,

Alte discuții în legătură

Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)