avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acordul vecinului in cazul modificarii unui gard in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acordul vecinului in cazul modificarii unui gard in sensul modificarii materialului din care e facut.

Am o problema si anume:vreau sa modific un gard existent pe limita propietatii mele,in sensul ca acest gard este din plasa,iar eu vreau sa il fac din tabla in asa fel incit vecina mea sa nu ma mai urmareasca ce fac eu in curtea mea.mentionez ca acest gard se afla pe terenul meu si aceasta modificare a lui,anume sa il fac din tabla zincata de minim doi metri,poate cu bordura de ciment,o fac pe cheltuiala mea ,pe vechiul amplasament,adica pe terenul meu si o fac datorita faptul ca de 13 ani am probleme cu aceasta vecina,in sensul ca toarna tot felul de mizerii si gunoaie plus excremente umane peste gardul meu de plasa de sirma de 1.5 m,iar eu vreau sa il fac de minim 2 metri din material opac ,ca sa o mai impiedic sa faca acest lucru.bineinteles ca in deucrsul anilor aceasta vecina a fost sanctionata de politie,insa as vrea sa stiu daca imi trebuie acordul scris al acestei vecine recalcitrante pt a obtine autorizatie de constructie sau cui ar trebui sa ma adrese adresez sau ce actiune trebuie sa introduc in instanta?
Cel mai recent răspuns: dddgab , utilizator 09:56, 17 Iulie 2011
Trebuie sa va adresati primariei cu o cerere de emitere certificat urbanism in vederea obtinerii autorizatiei de construire a imprejmuirii la limita de proprietate. Nu este necesar acordul vecinilor.
mariusflorin1978 a scris:

Am o problema si anume:vreau sa modific un gard existent pe limita propietatii mele,in sensul ca acest gard este din plasa,iar eu vreau sa il fac din tabla in asa fel incit vecina mea sa nu ma mai urmareasca ce fac eu in curtea mea.mentionez ca acest gard se afla pe terenul meu si aceasta modificare a lui,anume sa il fac din tabla zincata de minim doi metri,poate cu bordura de ciment,o fac pe cheltuiala mea ,pe vechiul amplasament,adica pe terenul meu si o fac datorita faptul ca de 13 ani am probleme cu aceasta vecina,in sensul ca toarna tot felul de mizerii si gunoaie plus excremente umane peste gardul meu de plasa de sirma de 1.5 m,iar eu vreau sa il fac de minim 2 metri din material opac ,ca sa o mai impiedic sa faca acest lucru.bineinteles ca in deucrsul anilor aceasta vecina a fost sanctionata de politie,insa as vrea sa stiu daca imi trebuie acordul scris al acestei vecine recalcitrante pt a obtine autorizatie de constructie sau cui ar trebui sa ma adrese adresez sau ce actiune trebuie sa introduc in instanta?

depinde, de exemplu, eu, acum un timp, mi-am schimbat gardul dintr-un material in altul si fiind o casa intr-un oras de provincie, nu m-a intrebat nimeni despre autorizatie, certificat de urbanism... vedeti si dvs daca merge asa.
Ma documentam in aceasta problema si am citit mai multe comentarii pe tema respectiva.
Sunt stupefiat sa citesc si un astfel comentariu si un astfel de sfat din partea unui avocat ! Faptul ca noi, necunoscatori sau pur si simplu din comoditate, practicam uneori astfel de subterfugii in dezacord cu legea este una, dar ca un avocat sa dea un astfel de sfat......... Ma mir ca nu au intervenit moderatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism - cerinte imprejmuire Vlad Jipa Vlad Jipa Buna ziua, Dupa multa munca si sudoare am intrat intr-un final in posesia certificatului de urbanism. Acestia mentioneaza ca imprejmuirea sa fie de 1.80 ... (vezi toată discuția)
Geamuri la casa vecinului din fata andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Povestea este urmatoare: vecinul din fata casei mele si-a renovat casa si a spart mai multe locuri pentru geam: geamuri 50*50 pentru bai la inaltime ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dacă am autorizație pentru construirea unui gard ... Corina.Maria66 Corina.Maria66 Bună ziua! Dacă am autorizație pentru construirea unui gard cu bordură din ciment și gard din plasă bordurată, pot înlocui plasa cu tablă pentru ... (vezi toată discuția)