avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizii

Am o contrazicere si va rog sa ma ajutati: cine emite deciziile intr-o institutie,daca exista jurist? Resursele umane? Nu mi se pare corect ca aceste decizii fie ele si legate de mariri,incadrari,schimbari loc de munca,sa fie emise de resursele umane ci nu de juristul institutiei.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:33, 27 Aprilie 2010
nu conteaza cine le redacteaza efectiv, conteaza cine le semneaza. Si acela este administratorul, sau, pentru institutii de stat directorul,
Este corect atata timp cat sunt cuprinse in atributiile departamentului resurse umane. Oricum deciziile sunt semnate de conducatorul institutiei care confera legalitatea acestora si sunt emise in numele institutiei nu ale unui departament anume.
Sa fie totul ok, e necesar ca macar Deciziile care ar implica un eventual proces, sa fie semnate si de jurist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce se ocupa serviciul resurse umane intr/o institutie bugetara elvercris elvercris Buna seara!Am si eu o nelamurire,daca ma poate ajuta cineva!Cine anume redacteaza deciziile directorului unei institutii bugetare in cazul in care nu are o ... (vezi toată discuția)
Trebuie semnate dupa venirea din concediu ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! In urma unui control s-a constatat ca unele Decizii emise de directorul institutiei noastre publice nu au fost semnate si de jurist. 1. - ... (vezi toată discuția)
Redactare decizii ContSters146823 ContSters146823 Ma intereseaza cine trebuie sa redacteaza deciziile care se iau intr-o institutie publica . Eu lucrez la compartimentul resurse umane si s-a mostenit ca ... (vezi toată discuția)