In anul 1995 matusa mea a facut un act de intretinere unei persoane,act ce a fost anulat in instanta deoarece si-au batut joc de ea,internand-o chiar la nebuni,nerespectand nicio clauza.
In aceasta perioada ei au daramat o casa din curte si-au construit alta de 32 m patrati,ei eu avut o autorizatie de constructie dar pe un alt amplasament si cu un alt proiect,nicidecum pe ceea ce au construit ei.
In anul 1998 au castigat la Pitesti la Inalta Curte drept de superficie asupra cladirilor,hotarare irevocabila,drept ce nu exista,iar acum vor sa revina sa li se dea drept de superficie asupra terenului,terenul fiind intabulat,cu carte funciara cu tot pe numele nostru,se mai poate face ceva?
Iar cu constructia edificata ilegal ce se poate face,cum putem proceda s-o evacuam?
Multumesc.
Interesanta speta insa putin neclara. Despre care cladiri spuneti ca a obtinut dreptul de superficie? De principiu proprietarul fondului este si proprietarul constructiilor. In cazul dvs daca casa a fost construita pe terenul dvs aveti dreptul sa cereti demolarea acesteia. Va trebui totusi sa va adresati unui avocat care sa analizeze toate actele pe care le aveti si de care faceti referire in intrebarea dvs pentru a va propune solutia ideala.
A curs cam multa apa pe Dunare ca sa mai anulati efectele unei hotarari deja irevocabile... nu stiu cum ati pierdut cu superficia aia, ca era constructor de buna-credinta si trebuia numai despagubit.
Asa cum spoune si colega, proprietar sunteti dv.
Care e pretul superficiei? Ati cerut?
Oricum, la Pitesti nu e inalta curte... deci e pe undeva neclar, reveniti cu detalii.
Renovarea unei case
aiurelu36
am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)