avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa ies cu fetita din tara daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa ies cu fetita din tara daca nu sunt divortata?

Buna!Am o sora care este separata de sotul iei de 2 ani . Au inpreuna o fetita de 9 ani si ea este in grija mamei. Nu este divortata sunt doar separati. Ea a ramas fara servici si a primit o oferta de munca in italia si poate sa ia si fetita cu ea. Ce acte trebuie sa faca ca sa poata sa plece din tara cu fetita, avand in vedere ca ea cu tatal fetitei nu se inteleg si el nu o ajuta cu nimic?! Va rog daca puteti sa imi dati un raspuns la aceasta intrebare. Daca se poate sa raspundeti la adresa de mail
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 10:03, 27 Aprilie 2010
Daca fetita nu a fost incredintata mamei printr-o hotarare judecatoreasca nu o poate scoate din tara fara acordul tatalui. Va trebui sa-l convinga pe taltal fetitei sa-i dea o procura cat mai ampla prin care sa o poata scoate din tara dar si sa-si stabileasca domiciliul in Italia. Dupa ce ajunge in Italia si are toate actele in regula poate angaja un avocat si cere incredintarea fetitei.
Numai cu acordul tatalui. Si in cazul in care ar fi divortati, tatal trebuie sa acepte iesirea fetitei din tara. Altfel, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui pentru iesirea minorului din tara lacra74 lacra74 Buna seara..poate cineva sa ma lamureasca ca nu mai inteleg nimic.As vrea ca mama mea sa vina in Italia(unde sunt eu acum) inpreuna cu fata mea de 10ani.Am ... (vezi toată discuția)
Procura unui minor feliciaiva feliciaiva Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor popescu emil popescu emil Sunt divortata si am o fetita de 4 ani a carei custodie am obtinut-o in urma hotararii de finitive si irevocabile sunt stabilita in italia si as dori sa va ... (vezi toată discuția)