avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare auto cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare auto cu chitanta de mana

In urma cu 12 ani am vandut un autoturism. La vanzare am incheiat o chitanta de mana si am scris pe talon data tranzactiei, urmand ca in termen de 2 saptamani sa ne intalnim si sa facem actele si sa-i dau si cartea de identitate a masinii. Dupa cele doua saptamani cumparatorul nu a mai raspuns nici la telefon si nici la domiciliu nu a mai fost de gasit (din spusele vecinilor se pare ca s-a mutat). Vremea a trecut si toate incercarile mele de a da de urma respectivului au fost egale cu zero. Astazi ma vad in imposibilitatea de a nu pute sa-mi vind autoturismul deoarece impozitul nu a mai fost achitat la masina vanduta. Cei de la politie m-au indreptat catre instanta pentru a putea obtine un certificat fiscal de radiere, atat de la fisc cat si din circulatie . Poate cineva sa ma indrume, sa-mi spuna pasi de urmat pentru rezolvarea situatiei? Suma de plata pt. impozit in sarcina cui este?
faceti actiune in instanta..prin actiunea in cauza veti opbtine o hotarare care sa confirme vanzarea autoturismului de la data intocmirii chitantei si in acest fel sumele ce sunt acum in sarcina dvs sa cada in sarcina celui ce a cumparat
va trebui sa -l chemati in instanta pe cumparator .
Este vorba de introducerea unei actiuni in constatare,Instanta urmand sa constate vanzarea si sa pronunte o hotarare in acest sens. Veti atasa cererii copie de pe chitanta respectiva, si taxa de timbru in cuantum de 19 Ron (in cazul in care instanta considera ca se impune suplimentarea timbrajului, va va pune in vedere sa timbrati la valoarea trecuta in respectiva chitanta) si timbru judiciar de 0.30 Ron.

Apoi cu hotararea legalizata veti merge la Administratia Financiara pentru a va scoate din evidente.

P.S. Pana la obtinerea hotararii, dar dupa ce ati introdus actiune pe rolul Instantei, puteti obtine de la Judecatorie un certificat de grefa, in care va fi trecut nr. dosarului, obiectul, partile si termenul de judecata - pe care sa il depuneti la Administratia Financiara pana la obtinerea hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta fara a fi radiata lili5 lili5 am vandut o masina fara a o radia de buna credinta ca cumparatorul va face demersurile necesare dupa perioada convenita. Se pare ca m-am inselat. Ce pot face ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vioviod vioviod In 2001 am vandut un autoturism, iar persoana respectiva nu a mai venit sa facem actele. Drept urmare, autoturismul respectiv este si acum pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Pot radia o masina fara talon si fara numere? anonim anonim Am vandut un autoturism Oltcit unei persoane, in termen de cateva zile urmand sa mergem sa facem actul de vanzare-cumparare. Dupa ce mi-a dat banii, ... (vezi toată discuția)