avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajarea din somaj si de cate ori pot benefiacia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajarea din somaj si de cate ori pot benefiacia de somaj?

Am beneficiat de somaj (2008-2009) si in ultima luna a acestuia m-am angajat la o firma care a beneficiat de ceva bani in urma angajarii mele din somaj. Lucrez aici de 14 luni si stiu ca firma e obligata sa ma mai tina angajata, dar eu am gasit un alt loc de munca mai bine platit, dar nu la fel de sigur... daca plec spre acest nou loc de munca si acolo nu merge treaba, mai pot benefiacia din nou de somaj pana imi gasesc de lucru? Anul in care firma a primit bani de la stat pentru angajarea mea se ia in considerare pentru cele 12 luni de cotizatie obligatorii pentru un nou somaj?
Va multumesc mult de tot pentru eventualele raspunsuri,
Rozalia
Cel mai recent răspuns: demeter rozalia , utilizator 12:56, 27 Aprilie 2010
1. In perioada cat firma este obligata sa va tina sub contract nu va poate concedia din motive neimputabile dvs. pentru ca va inapoia banii primiti.
2. Nu inapoiaza acesti bani daca dvs. demisionati. Dar daca demisionati nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
3. Puteti sa demisionati, sa plecati la alt loc de munca. Dar de aici beneficiati de somaj daca va inceteaza contractul individual de munca din motive neimputabile dvs. si daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
4. Anul in care firma a beneficia de banii de la Somaj este luat in calculul celor 12 luni.
Va multumesc mult de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj iulia_iuliana iulia_iuliana Sunt in somaj. Daca ma angajez nu mai primesc indemnizatia de somaj.? As dori insa sa stiu in cazul in care firma la care m-am angajat se inchide mai primesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj vali551 vali551 Buna ziua,am fost in somaj ,m-am angajat pe perioada nedeterminata,beneficiez de 30% din somaj.Contractul are si o perioada de proba de 90 zile.Din pacate, ... (vezi toată discuția)
Somaj prin concediere lucian_E lucian_E Buna ziua, Sunt angajat la o companie x de 1 an,am intrat intr-un action plan,prin care mi se impune realizarea unui anumit target pe luna aceasta,in caz ... (vezi toată discuția)